DünyaManşet

Yunanistan’a Euro’dan geçici nefes

0

Yunanistan ve Euro bölgesi ülkelerinin, kurtarma planı görüşmeleri sonrasında myunanistan ekonomiali yardımı uzatmak için bir anlaşmaya vardığı bildiriliyor.

Her iki taraftan yetkililere göre, Euro Bölgesi maliye bakanları, Yunanistan’ın mali kurtarma planını dört ay daha uzatmak üzere anlaşmaya vardı.

Anlaşma Yunanistan’ın önümüzdeki ay parasının bitmesi riskini ortadan kaldırıyor.

Anlaşma aynı zamanda, yeni Yunan hükümetine AB’li alacaklıları ile uzun vadeli borç ödeme müzakereleri denemek için nefes alma imkanı sağlıyor.

Açıklama ardından euro, ABD doları karşısında değer kazandı.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, dün yaptığı açıklamalarda Yunanistan’ın önerdiği 6 aylık süre uzatımı teklifini reddetmişti.

Ancak Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında yapılan uzun telefon görüşmesinin havayı yumuşattığı ifade ediliyor.

Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile yaptığı görüşme ardından Almanya’nın başından beri Yunanistan’ın Euro bölgesinde kalması gerektiğini düşündüğünü ve “bu yolda elinden gelen herşeyi yapacağını” söyledi.

Hollande da “Yunanistan Euro bölgesindedir ve bu bölgede kalması gerekir” dedi.

Yunanistan’a verilen yardım paketinin süresi dolmadan bir çözüm bulunamazsa, Atina’nın kısa süre içinde Euro bölgesinden çıkmak zorunda kalmasından kaygı duyuluyordu.

Yunanistan’ın mevcut yardım programı 28 Şubat’ta son buluyor.

BBC türkçe

 

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.