KadınManşet

Özgecan’ın cenazesini kadınlar kaldırdı

0

özgecanMersin’in Tarsus ilçesinde tecavüz edilerek katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın cenazesi bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Tarsus’ta bir derede cansız bedeni bıçaklanmış ve yakılmış olarak bulunan Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1.sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Aslan, öğle namazına müteakip Mersin Şehir Mezarlığı’nda defnedildi.

Aslan’ın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan ön otopside Özge’nin önce tecavüze uğradığı ardından delillerin ortadan kaldırılması amacıyla yakıldığı ortaya çıktı.

Sabah saatlerinden itibaren arkadaşları, akrabaları ve kadın cinayetlerine karşı öfke duyan binlerce kişi Özge’nin evine akın etti. Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Yüksel Mutlu, HDP Mersin İl Örgütü üyeleri ve kadın örgütlerinden çok sayıda kişi Özge’nin ailesinin acısını paylaştı, öfkelerini dile getirdi.

AİLE ERKEKLERİN SAF TUTMASINI İSTEMEDİ

Büyük bir acı yaşayan aile, kadın cinayetlerinin sona ermesi için ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını istedi. Aile, Özge’nin katliamının son olmasını, başka kadınların aynı acıyı yaşamamasını istedi. Cenaze töreni sırasında erkeklerin saf tutmasını istemeyen aile, gösterilen dayanışmaya teşekkür etti ve kadınların cenazeyi taşımasını istedi.

Helallik alınırken hocanın “katiller islah edilsin” diye konuşmasına kadınlar tepki gösterdi. “Katillerin islah edilmesini istemiyoruz” diyen kadınlar “Kendi adaletimizi kendimiz arayacağız” tepkisinde bulundu.

ETHA

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.