KadınManşet

Kadınlar 14 Şubat’ta Özgecan Aslan için eyleme çağırıyor

0

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Mersin’de yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için yarın saat 13:00’te Taksim’de Fransız Konsolosluğu’ndan Galatasaray Meydanı’na yürüyecek.

B9v1XQ9IMAAzKnRMersin’de Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Özgecan Aslan’ın Alman Mezarlığı’na yakın bir mesafede yakılmış bedenine ulaşılmıştı.

Dün akşam saatlerinde Tarsus-Mersin-Adana arasında yolcu taşımacılığı yapan 33 B 8756 plakalı minibüs sürücüsü 26 yaşındaki Suphi Altındöken ve yanında bulunan Fatih Gökçe’ten şüphelenilmiş,  takibin ardından sorgulanan Altındöken ve Gökçe, Arslan’ı öldürüp yaktıklarını itiraf etmişti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Özgecan Aslan’ın cinayetinin peşinde olduğunu duyurdu. Açıklamada, “Suçlarını itiraf eden katilleri hak ettiği cezayı alana kadar da peşinde olacağız. Şunu unutmasınlar ki kadınlar bu memlekette kadın cinayetlerini durdurmak için yalnızca protesto etmiyor. Meclis’e de gidiyor, çözüm de öneriyor. Devlet yetkililerine düşen görev çözüm önerilerimiz hayata geçrimek için bir an önce harekete geçmektir. Üniversite öğrencisi, hayatının daha başında öldürülen kadınların haberlerini almayı artık istemiyoruz” denildi.

Açıklamada, Özgecan’ın ailesine de seslenilerek, “Yalnız değilsiniz. Özgecan için adalet sağlanana dek sizinle birlikte yürüyecek olan binlerce kadın sizin yanınızda. Birlikte mücadele ederek Özgecan’ların hayatlarını kurtacağız” ifadesi kullanıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu hükümetin çözüm önerilerini derhal dikkate alması gerektiğini vurgulayarak önerilerini yeniden sıraladı:

1)      6284 Sayılı koruma kanunu etkin uygulanmalı, kadınların korunmasındaki tüm bürokratik engeller kaldırılmalı.

2)      Kadın katillerine indirimler uygulanmamalı, hafifletici sebepler aranmamalı, caydırıcı ceza verilmeli.

3)      Şiddet gören kadınlara mali destek sağlanmalı, kadınların korunması için bütçeden yeterli pay ayrılmalı.

4)      İstanbul Sözleşmesinin uygulanması sağlanmalı.

(Diken)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.