ManşetSivil Toplum

Vapur ve sokak müzisyenleri ses çıkartıyor

0

1 Ocak itibariyle şehir hatları vapurlarına getirilen özel güvenliğin ilk icraatı vapurda müziği engellemek oldu. Buna paralel olarak iskele meydanında sokak müziği yapan sanatçılara İBB zabıtaları polis eşliğinde müdahale etmeye başladı. Müdahale sırasında sanatçıların enstrümanlarını  ya kırdılar ya da el koydular. Dayanağı belirsiz bu uygulamalara ek olarak Kadıköy Belediyesi’nin daha önce uygulamaya koyduğu sözde ‘özgürlük alanı’ olan mavi noktalarda zabıta, sanatçıları 17:00-19:00 aralığına sıkıştırıyor; bu saatler dışında müzik yapanlara fiili olarak müdahale ediyor.

sokak müzisyenleriVapur ve sokak müzisyenleri müzik yaparak hayatta kalmanın oldukça az yolu varken birinin daha yok edilmeye, sanat sokaktan, vapurdan, kamusal alanlardan koparılmaya çalışıldığını savunuyor. Ortak yasam alanlarına yapılan bu saldırılara karşı vapurlarda, sokaklarda, metro girişlerinde herhangi bir engelleme olmadan müzik yapmaya devam etmek istediklerini söylüyorlar.

Müzisyenler vapurlarda martılara simit atarken, sokakta yürürken müziklerini dinlemeye devam etmek isteyen, bu saldırılara karşı olan herkesi 14 Şubat Cumartesi saat 13.00’te Kadıköy Boğa’ya bekliyorlar.

 

Vapur ve Sokak Müzisyenlerinin programı şu şekilde: 

13.00 – Boğa’da toplanma ve müziklerle iskele meydanına yürüyüş

14.15 – Kadıkoy’den Beşiktaş vapuruna biniş

14.45 – Beşiktas’tan Kadıkoy vapuruna binerek geri dönüş

15.30 – Kadıkoy İskele Meydanı’nda basın açıklaması

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.