EkonomiManşet

TMSF, Bank Asya yönetimine el koydu

0

Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Bank Asya’nın yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ‘na (TMSF) geçti. Tüm yönetim kurulu değişti. TMSF tarafından Bank Asya Genel Müdürü olarak atanan Aydın Gündoğdu, “Bugün Bank Asya dünden daha güçlü bir banka” dedi.

7...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, (BDDK) Bank Asya’nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63’lük bölümünün TMSF tarafından kullanılmasına karar verdi.

BDDK karara gerekçe olarak, Bank Asya’nın Bankacılık Kanunu kapsamındaki “kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısı ve organizasyon şemasına sahip olması” şartını ihlal etmesini gösterdi.

BDDK’nın konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

“Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 03.02.2015 tarihli ve 6187 sayılı Kararı ile; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu (Kanun) kapsamında Asya Katılım Bankası A.Ş. (Banka) ile ilgili olarak Kurum tarafından yapılan denetimler neticesinde, imtiyazlı paya sahip bazı ortakların kurucularda aranan nitelikleri taşıdıklarını gösterir bilgi ve belgelerin verilen süreye rağmen Kuruma intikal ettirilmediği, dolayısıyla söz konusu imtiyazlı pay sahipleri açısından Kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısının Banka tarafından sunulamadığı, bu itibarla imtiyazlı pay sahiplerinin kurucularda aranan nitelikleri taşıdığına ilişkin bilgi ve belgelerin Kuruma ibrazına ve Kurum tarafından yapılacak değerlendirmeler sonuçlanıncaya kadar, Kanunun 18. maddesi beşinci fıkrası hükmü uyarınca, mezkur ortakların paylarına ilişkin temettü dışındaki ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmasına karar verilmiştir.”

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.