Kültür-SanatManşet

Bülbülü Öldürmek romanının devamı yazıldıktan 60 yıl sonra yayımlanıyor

0

Bülbülü Öldürmek romanının yazarı Harper Lee’nin daha önce hiç yayımlanmamış bir eseri, 60 yıl aradan sonra 14 Temmuz’da kitapçı raflarına yerleşecek.

5...

Lee Türkçeye “Git Bir Bekçi Dik” diye çevrilebilecek olan Go Set a Watchman adlı kitabı 1950’lerin ortalarında yazmış, ama yayıncısının tavsiyesi üzerine bir kenarda bırakmıştı. Roman, Bülbülü Öldürmek (To Kill a Mocking Bird) romanının baş kahramanı Scout Finch’in yetişkinlik yıllarını konu alıyordu.

Şimdi 88 yaşında olan Harper Lee, “Kitabın gayet iyi yazılmış olduğunu gördüm. Onca yıl sonra şimdi yayımlanacak olması benim için hem şaşırtıcı hem de onur verici.” dedi.

Romanın yazarı Harper Lee

Romanın yazarı Harper Lee

1950’lerin ortalarında ABD’nin güneyindeki hayali Maycomb kasabasında geçen romanda, Scout’un babası avukat Atticus Finch’i ziyaret etmek üzere New York’tan dönüşü anlatılıyor.

Harper Lee’nin yayıncısı, kitabın konusuyla ilgili olarak, “Scout, babasının toplum karşısındaki tavrını anlamaya çalışırken hem kişisel hem de siyasi sorunlarla uğraşmak zorunda kalıyor. Bir yandan da, doğduğu ve çocukluğunu geçirdiği yer hakkındaki kendi duygularını irdelemek zorunda.” dedi.

Yayımlanacak roman, geçen sonbaharda, “Bülbülü Öldürmek” romanının daktiloyla yazılmış özgün metnine iliştirilmiş halde bulundu.

Harper Collins yayınevinden Jonathan Burnham, Go Set a Watchman’ın gün yüzüne çıkmasını “çok önemli bir edebiyat olayı” diye niteledi ve bunun “Bülbülü Öldürmek romanının hayranlarına ve pek çok okura verilecek olağanüstü bir armağan olduğunu” söyledi.

(BBC Türkçe)

You may also like

Comments

Comments are closed.