ManşetSivil Toplum

Şiddetli lodos sonucu 6 kişi hayatını kaybetti

0

Tüm yurtta etkili olan lodos fırtınası nedeniyle Bursa’da 3 kişi, Balıkesir, Çanakkale ve Samsun’da 1’er kişi hayatını kaybetti.

LODOS BURSA’DA YIKMAYA DEVAM EDİYOR

Bursa’da 3 gündür etkili olan şiddetli lodos dün hızı en yüksek 129.3 km/s, ortalama hızı ise 110 km/s civarında ölçülerek en yüksek seviyelere çıktı. Valilikten alınan bilgilere göre, 306 çatı uçması meydana gelirken, 100 araç hasar gördü, 3 kişi hayatını kaybetti.

Marmara bölgesini etkisi altına alan şiddetli lodosun en çok etkilediği illerden biri de Bursa oldu. Bursa Valiliği tarafından oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre kent genelinde 306 çatı uçması, çok sayıda tabela, arızalı işaret levhası ve reklam panosu, çok sayıda araç ve enerji nakil hattı direği ile iletişim (telefon hattı) direği devrilmesi olayı yaşandı. Yaşanan bu olaylar nedeniyle 100 aracın hasar gördüğü tespit edildi.

Balıkesir ve ilçelerinde zaman zaman etkili olan lodos fırtınası hayatı olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle birçok ev ve işyerinin çatısı uçtu, ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi, yüzlerce araç zarar gördü. Birçok mahalleye elektrik verilemedi. Burhaniye’nin Börezli Mahallesi’nde bir çiftçi, ahırın çatısı üstüne çökünce yaşamını yitirdi.

Burhaniye’nin Börezli Mahallesi’nde çiftçi İbrahim Şendir, sabah saatlerinde evinin bahçesindeki ahıra inek sağmaya gitti. Evli 2 çocuk babası 50 yaşındaki Şendir ineği sağarken, lodos nedeniyle ahırın çatısı üzerine çöktü. Başından ve yüzünden yaralanan Şendir önce Burhaniye, ardından da Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak yapılan müdahalelere rağmenyaşamını yitirdi.

Çanakkale’nin Biga İlçesi’ne bağlı Danişment Köyü’nde, başına çatıdan uçan metal sac isabet eden çiftçi 84 yaşındaki Abdullah Aydemir, yaşamını yitirdi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.