ManşetSpor

Nadal, Avustralya Açık’a erken veda etti

0

İspanyol Rafael Nadal Avustralya Açık çeyrek finalindenÇek Tomas Berdych’e sürpriz bir şekilde yenildi ve yarı finali göremedi.

13...

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık, dünya üç numarası Rafael Nadal için çeyrek finalde sona erdi. Berdych güçlü rakibi karşısında setleri 6-2, 6-0 ve 6-7 ile aldı.

28 yaşındaki Nadal “Şansım yoktu, günümde değildim. Sadece üçüncü sette maça ortak olabildim. İyi bir rakibe yenildim. Onun oyununu kolaylaştırdım” diye konuştu. Nadal rakibi karşısında hata oranı yüksek bir maç çıkarırken dört kez servis kırma şansını kullanamadı.

Geçen yıl da Avustralya Açık’ta yarı final oynayan Berdych ise “Tüm zamanların en büyük oyuncularından birine karşı oynarken her şeye hazır olmalısınız. Ben bugün şansımı iyi kullandım” diye konuştu. Dünya 7 numarası yarı finalde Britanyalı Andy Murray ile Avustralyalı Nick Kyrgios maçının galibiyle karşı karşıya gelecek.

Avustralya Açık tek kadınlarda ise Rus raketler Maria Sharapova ve Yekaterina Makarova da yarı finale yükseldi. Dünya sıralamasının 2 numarası Sharapova Kanadalı Eugenie Bouchard karşısında korttan 6-3 ve 6-2’lik setlerle 2-0 galip ayrıldı. Makarova da Rumen Simona Halep’i başarılı bir performanstan sonra 6-4 ve 6-0’lık setlerle saf dışı etti.

(DW)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.