EnerjiManşet

Nükleersiz bir gelecek için yürüyerek Validebağ’dan Akkuyu’ya

0

Akkuyu’ya yapılması planlanan Nükleer Güç Santralı ısrarı sürerken, nükleersiz bir dünya için yayan olarak yola çıkacak Timur Danış ve Olgun Yıldız’ın Validebağ’dan başlayıp Akkuyu’da sona ermesi planlanan yürüyüşleri yarın başlıyor.

16...

Olgun Yıldız ve Timur Danış’ın nükleersiz bir gelecek için yürüyüşleri yarın başlıyor

 Validebağ Menekşe Parkı’ndan Mersin Akkuyu’ya

Birgün’den İrem Özcan’ın haberine göre Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) ÇED raporlarında ortaya çıkan  sahte imza skandalı sonrası Akkuyu’ya nükleer santral yapılması isteğine karşı Timur Danış ve Olgun Yıldız nükleersize doğru yürüyecek. Yarın saat 12.00’de Validebağ Menekşe Parkı’nda yapılacak vedanın ardından Kuzguncuk, İmrahor, Yeldeğirmeni, Moda Gezi ve Gezi Bostanı’ndan geçilerek İğneada, Sinop ve ardından Akkuyu’ya doğru yola çıkılacak.

15 nukleereyuruyoruz2

Zaman yürüyüş zamanıdır diyen Olgun Yıldız, “Sistem kâr elde etmek, varlığını devam ettirebilmek için çılgınca tüketen, düşünmeyen toplumlar yarattı. Bu tüketimden kaynaklı enerji ihtiyacını gidermek için de santralleri devreye sokuyor. Amaç hem enerji açığını kapatmak hem de kendi savunması için nükleer silahlar üretmek istiyor. Bizler bu noktada doğanın geri dönülemez yok olma sürecine girdiğini görüyoruz. Tüketmeden üreterek doğayla barışık, doğanın sahibi değil bir parçası olarak yaşamın ‘mümkün olduğu’nun farkındayız. Bu yüzden yapılacak ve yapılmak istenen tüm santrallere yürüyerek bu enerji politikalarını protesto etme kararı aldık” şeklinde konuştu.

1990 yılından beri Türkiye Nükleer Karşıtı Hareketi’nin parçası olduğunu belirten ve 1995 Brüksel Moskova Nükleersiz Bir Dünya İçin Avrupa Uzun Yürüyüşçülerinden de olan Timur Danış ise nükleersiz yürüyüşle ilgili olarak, “1990’lı yıllar sonunda Akkuyu’da kurulmasına izin vermediğimiz nükleer santraller 2000’li yıllarla birlikte Akkuyu’ya ilave olarak, Sinop ve İğneada’da gündeme geldi. Nükleer santrallerin ve enerjinin santralizasyonu insan, hayvan, bitki ve madde ekolojisini yok ettiği gerçeğine karşı, yaşamı savunan direniş bostanlarımızdan çıkıp, en yakınımızdaki, henüz nükleersiz olan alana yürüyoruz. Validebağ’a, oradan da Moda bostanına yürüyeceğiz. 7-8 Şubat’ta, İğneada’ya bir yürüyüş günü mesafede kamp kurup dostlarımızın bize gelmesini bekleyeceğiz. Yürüyüşümüz boyunca ve Nükleersiz Kampta, nükleer santralleri nasıl engelleyeceğimizi konuşacağız. 7-8 Şubat kampında İğneada-Sinop-Akkuyu’da “nükleersiz”e yürümeyi önereceğiz. 10 Şubat’da İstanbul’a dönüp nükleere karşı mücadelemizi bostanlardan sürdüreceğiz” diye konuştu.

(Birgün)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.