LGBTİ+Manşet

Hindistan ilk trans valisini seçerek tarihe geçti

0

Madhu Bau Kinnar, Chhattisgarh eyaletinde 4,000’in üzerinde oyla seçimi kazandı.

Hindistan Pazar günü ilk trans valisini seçerek tarihe geçti. Dokuz ay önce Hindistan mahkemeleri transların yasal açıdan nötr cinsiyet olarak tanınması kararı almıştı.

22...

Madhu Bai Kinnar, Bharatiya Janata’dan rakibini 4,357 oy farkla bozguna uğratarak seçimi kazandı.

Kinnarr, kampanyasını Hindistan’daki trenlerde şarkı söyleyerek ve dans ederek finanse ettiği ve düzenli işini vali olarak adaylığını koyması istendiğinde bıraktığı söylendi.

“Oy çekişmesine ilk kez girmeye beni teşvik eden halkın desteğiydi ve sadece ve sadece onların desteğiyledir ki kazanan oldum,” dedi ve ekledi, “İnsanlar bana olan inançlarını gösterdiler. Bu zaferi insanların bana olan sevgisi ve iyi niyetinin bir göstergesi olarak görüyorum. Hayallerini gerçekleştirmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

Hindistan’da hijras olarak bilinen yaklaşık iki milyon transın olduğu tahmin ediliyor. Geçen yıl nisan ayında Hindistan’ın en üst mahkemesi “cinsiyetini seçmek her insanın hakkıdır” kararını aldı ve gelişmeleri için eşit fırsat verilmesi gerektiğine hükmetti. Üç ay sonra, Hintli bir televizyon kanalı ilk kez bir trans haber spikerine iş verdi.

(Yeşil Gazete, Dazed Digital.com)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.