Haber HattıManşet

Af Örgütü Türkiye’den “Kore bize gaz verme!” kampanyası

0

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Güney Kore yetkililerinin, güvenlik güçlerinin barışçıl protestolar sırasında toplumsal olaylara müdahale teçhizatını sıklıkla kötüye kullandığı Türkiye’ye, büyük miktarda biber gazı sevkiyatını derhal durdurması gerektiğini söyledi.

29

Biber gazı sevkiyatının durdurulması amacı ile Change.org’da bir imza kampanyası da başlatıldı. Af Örgütü Türkiye Şubesi, İnsan Hakları Derneği ve İnsan Hakları Gündemi Derneği tarafından açılan “#KoreBizeGazVerme!” başlıklı kampanyada  Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Sangkyu Lee’den bu konuda duruma müdahil olması talep ediliyor.

İmza kampanyasına katılmak için change.org/korebizegazverme

Kore’den Türkiye’ye biber gazı ihracı planı

Uluslararası Af Örgütü, isim belirtmeden güvenilir bir kaynağa dayandırdığı bilgiye istinaden Güney Kore’de üretilen yaklaşık 1,9 milyon biber gazı fişeği ve gaz bombasının Türkiye’ye ihraç planı bulunduğunu belirtti. Toplumsal müdahale teçhizatının ilk bölümünün bir Güney Kore firması tarafından Ocak 2015’in ortasında Türkiye hükümetine teslim edilmesi planlanıyor.

Uluslararası Af Örgütü’nün kaynağına göre Güney Kore’den Türkiye hükümetine planlanan sevkiyat 1,898,515 “az öldürücü” kimyasal madde içeriyor. Bunun içerisinde dört farklı boyutta toplam 1,509,015 biber gazı fişeği ve 389,500 gaz bombası yer alıyor. Yaklaşık 550,000 maddelik ilk sevkiyatın Ocak 2015’in ortasında, kalanının ise Mayıs ortasında yapılması planlanıyor.

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.