Hayvan HaklarıManşet

Köpek tecavüzcüsüne beraat

0

İstanbul Kağıthane’de sokakta bir köpeğe tecavüzü güvenlik kamerası tarafından tespit edilen ve hakkında soruşturma başlatılanH.Y. beraat etti. Dava sonrası açıklama yapan İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’ndan Deniz Tavşancıl Kalafatoğlu “Cezalandırılmayan bu tecavüzcü insanlar, toplum için büyük tehlike arz ediyorlar” diye konuştu.

19...

63. Asliye Ceza Mahkemesi, H.Y.’nin köpeğe tecavüz suçundan daha önce 454 liralık idari para cezasına çarptırıldığını, yeni bir suçun unsurları oluşmadığı için cezalandırmaya gerek olmadığını söyledi.

Bianet’den Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre Davayı takip eden baroların Hayvan Hakları Komisyonları temsilcileri, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Gaziantep Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Yeryüzüne Özgürlük Derneği ve hayvan hakları savunucuları karara tepki gösterdi.

Bu hayvanlarının herhangi birinin tecavüzünün ciddiye alınıp cezalandırılması gerekiyor. Cezalandırılmayan bu tecavüzcü insanlar toplum için büyük tehlike arz ediyorlar diyen İstanbul Hayvan Hakları Komisyonu Başkan YardımcısıDeniz Tavşancıl Kalafatoğlu, “Mahkemelerin ‘Aman canım, köpeğe tecavüz etmiş’ deyip geçmeleri, bu ülkenin cinsle olarak nasıl bir şiddet yumağına sürüklendiğinin göstergesi. Bugün mahkeme maalesef Türkiye realitesini ortaya koydu” dedi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.