ManşetSivil Toplum

Halk için bütçe! Demokratik Türkiye!

0

13 Aralık Cumartesi,   KESK ve DİSK öncülüğünde emek ve demokrasi güçleriyle birçok ilden kafileler halinde gelen on binler  12:00’da Ankara  Sıhhiye Meydanı’ndan yürüyüşe başlayarak “Savaşa, Yoksulluğa, Talana Karşı, Halkçı Bütçe Demokratik Türkiye! Saraylar Değil, Ekmeğimiz Büyüsün!” şiarıyla 2015 bütçesine itirazlarını dile getirerek bir miting gerçekleştirdi.

kesk cts

 

Mitingde ilk sözü alan Konfederasyon Eş Genel Başkanı Lami Özgen, 2015 yılı bütçesinin emekçilerin yarattığı bir zenginlik olduğunu, halkın zenginliklerinin nasıl bölüşüleceğine ve kimin ne kadar pay alınacağına AKP hükümetinin sermayeden yana tek başına karar verdiğini söyledi. Özgen, AKP “Halktan topladığı ağır vergilerle, din ve muhafazakarlık örtüsü altında, baskıcı ve sömürücü ‘yeni rejimini’ inşa ediyor. İşçinin, emekçinin kazanımlarına, halkın birikimlerine el koyuyor” dedi. 2015 yılı bütçesiyle AKP hükümetinin “yeni rejim” inşa etmek için hazırladığını belirten Özgen: “Yeni rejimle ne kastettiğinizi biliyoruz. Siz diktatörlük inşa ediyorsunuz. Bütçeniz de bunun ifadesi. Yaşamımızın ipotek altına almanıza izin vermeyeceğiz. Mücadeleyi çok cepheli, çok bileşenli olarak büyütüyoruz. Sandığınız kadar kolay değil bizi razı etmek, razı edemeyeceksiniz. Karşınıza yepyeni direnişlerle, örgütlenmelerle dikileceğiz. Küreselliğin karşısına, küresel işçi hareketi dikeceğiz!” dedi.

Konfederasyon Eş Genel Başkanı Lami Özgen’in ardından konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise  “AKP diktatörlüğü bizi teslim alamaz çünkü Türkiye’nin birçok yerinde işleri ve emekleri için emekçiler direniyor. AKP ise bütçenin eğitim, sağlık gibi birçok alanıyla işçi sağlığı ve güvenliği alanında dahi “tasarrufa” giderken Saraylardan tasarruf etmiyor” dedi. Beko, “Tüm iş cinayetlerinin durması için taşeronluğun kalkması, 12 Eylül’den kalan sendikalı olma yasalarının değişmesi gerekir” diye ilave etti.

Konuşmaların ardından Grup Kibele sahnede yer alarak çok dilli müziğiyle mitinge katkı sundu. Miting  Ankara Garı önünde başlayarak Sıhhiye Meydanı’na son buldu.

(KESK, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.