Yeşeriyorum

Wall-E’den ilham alam geri dönüşüm kutusu: Wall-EFY – Fatmanur Caygın

0

Eğer bir hedefe ulaşmak istiyorsanız, birlikte yürüdüğünüz insanları da o hedefe inandırmalısınız. Bundan da önemlisi ulaşmak istediğiniz kitleye göndereceğiniz mesaj onların ruhuna dokunmalı,düşüncelerini etkilemelidir. Bunları kendimize ilke edinerek çıktık yola. Bizlere hayat veren dünyamızın ve gelecek nesillerimizin ömrünü uzatmaksa bizi bir araya getiren hedefimiz oldu.

3

Üniversitemiz öğrencilerinden başlayarak insanlarda tüketim bilinci oluşturmak adına,Yeşilist derneği tarafından düzenlenen ve dili İngilizce olan  Students Go Green Projesi kapsamında bir proje geliştirdik. Doğadaki ömrünün uzunluğu sebebiyle dünyamızın ömrünü kısaltan pet,alüminyum ve cam şişelerin geri dönüşümüne dair bilinci arttırmamız gerektiğine karar verdik. Aynı hedef doğrultusunda birleşmiş öğrenciler olarak verdiğimiz bu karar sonrası, üniversitemiz öğrencisi Louie, tasarımı ve renkleriyle  uyum içinde olan bir geri dönüşüm kutusu tasarladı. Bizlere çok şey öğreten WALL-E filminden yola çıkarak da, kutumuzun ve projemizin ismini WALL-Efy yapmaya karar verdik.

Kısaca kutumuzdan bahsetmek gerekirse; WALL-Efy ismini verdiğimiz geri dönüşüm kutumuz, haznesinde pet, cam ve alüminyum şişeleri geri dönüştürülmek üzere topluyor ve sahip olduğu sayaç sayesinde bizi geri dönüşüm miktarı hakkında da bilgilendiriyor. Aydınlatmasını düşük voltajlı sistemlerle sağladığımız kutumuzu yeni yıla özel sürprizlerle ilerleyen günlerde daha da güzelleştireceğiz.

1

Proje ekibi soldan sağa: Oğuzhan Paçacı, Fatma Nur Caygın, Gökçe Naz Tandoğdu

Bir sonraki adım olarak,insanların duygularına ve fikirlerine dokunmanın en kolay ve eğlenceli yolunun müzik olduğu düşüncesinden yola çıkarak okulumuz Müzik Kulübüyle iletişime geçtik. Hepimiz için harika bir geri dönüşüm şarkısı bestelediler! Robotik Kulübümüz ise kutumuza ekleyeceğimiz sistemler üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

İnandığımız hedefe arkadaşlarımızı da inandırarak ulaştığımız sonuç için oldukça mutluyuz. Filmlerin ve müziğin insan hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunu biliyoruz ve bu iki parça sayesinde geri dönüşümü de insanlar için vazgeçilmez yapmak, onların davranışlarını değiştirmek ve daha bilinçli olmalarını sağlamak en büyük isteğimiz. Bu noktada da diğer üniversitelerle projemizi tanıtım amacıyla ilerleyen süreçte iletişime geçeceğiz.Dünyamızın ömrünü uzatmak için elele verdiğimiz,inandığımız ve başardığımız nice projelere!

Projemiz hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için:

studentsgogreenproject.com/team12/
facebook.com/pages/Wall-Efy

Fatmanur Caygın

 

 

Fatmanur Caygın

More in Yeşeriyorum

You may also like

Comments

Comments are closed.