EnerjiManşet

[Son Dakika] Mersin’de Akkuyu ÇED’i onaylandıktan 5 gün sonra deprem

0

Mersin’de Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 10:49’da 3.6 richter şiddetinde bir deprem meydana geldi.

13

Yeşil Gazete’nin Mersin’de ikamet eden yayın yönetmeni Alper Tolga Akkuş, deprem anında sosyal medyadan yaşanan depremi, “Mersin’de deprem oldu şimdi. 3 saniye kadar sürdü. İki saniye titredi, 3. de sert bir şekilde gitti geldi bina. Merkez üssü neresi acaba?” sözleri ile paylaştı.

12...

Akkuş’un sorusunun yanıtı da üzerinden fazla zaman geçmeden yanıtlandı. Depremin merkez üssü Alper Tolga Akkuş’un da yaşadığı Mersin’in Mezitli ilçesi. Depremin çözüm niteliği ilksel. Derinliği 5.0 km, Büyüklüğü ise 3.6.

Mersin’de yaşayanlar şu anda eğer bu sarsıntı Akkuyu Nükleer Santrali faaliyette iken olsaydı durum nasıl olurdu sorusunun yanıtını merak ediyor. Bilindiği gibi 3 Aralık 2014 Çarşamba günü Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımını üstlenen Rusya’nın devlet başkanı Vladimir Putin’in ziyaretine saatler kala AA kaynaklı bir bülten ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Akkuyu ÇED’ini onayladığı kamuoyuna el altından duyurulmuştu.

Yeşil Gazete olarak biz de bu karar sonrası önce Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyaları Sorumlusu Devin Bahçeci‘den yazılı görüş; Mersin Tabipler Odası Başkanı ve NKP (Nükleer Karşıtı Platform) Yürütme Kurulu üyesi Dr. Ful Uğurhan‘dan konuya dair bir yazı alıp sizlerle paylaşmıştık.

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.