EnerjiManşet

Ukrayna’da nükleer kaza

0

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ülkenin güneydoğusundaki Zaporozhye bölgesindeki bir nükleer tesiste kaza olduğunu açıkladı.

26...

Evrensel Gazetesinin haberine göre Ukrayna’da Zaporozhye bölgesinde meydana geldiği belirtilen nükleer kazanın ardından Enerji Bakanı Volodymyr Demchyshyn yaptığı açıklamada kazanın bir tehdit oluşturmadığını belirterek “Diğer reaktörlerde herhangi bir arıza yok, değerlerin 5 Aralık’ta normale dönmesini bekliyoruz” dedi. Kazanın yaşandığı bölgenin Türkiye’ye yakın olması, akıllara 1986 yılında yaşanan Çernobil faciasını getirdi.

Kazanın yaşandığı nükleer santral, 1985 yılından beri faaliyette ve Avrupa’nın en büyük santrallerinden biri olma özelliği taşıyor.
Türkiye’de ise hükümet tarafından nükleer santrallerin yaratacağı tehlikeler göz ardı ediliyor. Son olarak, pazartesi günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Rusya Devlet Başkanı Putin’in ziyareti öncesi Akkuyu Nükleer Santrali’nin ÇED raporunu onaylamasıyla, Akkuyu’da nükleer santral inşasının önü açılmış oldu.

 

Kazanın tesisteki 1000 megawatt gücündeki 3 No’lu reaktörde yaşandığını ve santralin çalışmasının durdurulduğunu belirtildi. Tesisin 5 Aralık ‘ta yeniden faaliyete geçmesinin beklendiğini açıklandı.

(Evrensel)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.