DünyaManşet

Almanya’da Tuğçe Albayrak’a liyakat nişanı için 130 bin imza

0

Almanya’da bir restoranın tuvaletinde tacize uğradığı belirtilen iki kızı kurtarmaya çalışırken uğradığı saldırıda ölen Tuğçe Albayrak’a liyakat nişanı verilmesi için başlatılan kampanyada 130 bin imzaya ulaşıldı.

İnternette change.org sitesi üzerinden başlatılan kampanyada toplanan imzalar, Cumhurbaşkanlığı’na gönderilecek. Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier tarafından gündeme getirilen öneriyi değerlendireceğini açıkladı.

16...

Gauck, Tuğçe Albayrak’ın ailesine gönderdiği taziye mesajında, “Başkalarının yüzünü döndüğü bir yerde Tuğçe örnek bir şekilde yüreklilik ve medeni cesaret göstermiş ve şiddet mağdurlarının yanında durmuştur” dedi. Gauck, “saldırıdan dehşete uğradığını” belirtti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa Direktörü Lotte Leicht de saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

15 Kasım’da Offenbach’ta saldırıya uğrayan Albayrak, yaşam ünitesine bağlanmıştı. Ancak Albayrak’ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine yaşam ünitesi, Albayrak’ın 23’üncü doğum gününde kapatıldı.

17

Tuğçe Albayrak’a saldıran Senal M. adlı Sancaklı Sırp vatandaşının gözaltında suçunu itiraf ettiği belirtiliyor. Albayrak’ın yardım ettiği iki genç kızın ise ifade vermek için arandığı belirtiliyor.

(BBC Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.