EnerjiManşet

Sinop Nükleer Karşıtı Platform’da yeni dönem

0

2013 Mayıs ayında AKP Hükümeti’nin  Hükümetler arası anlaşma ile Japonlar tarafından Sinop’a nükleer santral kurulması kararını almasını izleyen süreçte eylemlerine ve faaliyetlerine hız kazandıran Sinop Nükleer Karşıtı Platform(SNKP)’da yeni dönem 27 Kasım tarihinde yürütmeyi oluşturan isimlerin tespit edilmesiyle başladı.  

5...

2014 yılı 2.Olağan Genel Kurulu

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Genel Merkezi Genel Sekteri ve aynı Zamanda NKP Türkiye sekreteri Hüseyin Önder, EMO Enerji Komisyonu Başkanı Nedim Bülent Damar, EMO Samsun Şb. Başkanı Mehmet Özdağ, EMO Samsun Şubesi Denetleme Kurulu Başkanı Tarık Tarhan ve Eğitim-sen Genel Eğitim Sekreteri Elif Çuhadar’ın, Demokratik Kitle Örgütlerinin, sendika ve siyasi partilerin katılımıyla gerçekleştirilen 2.Olagan Genel Kurul’da kurumsallaşmış kurumların ağırlıklı olduğu bir yapıyla tabana yayılacak bir yürütme kurulu için  görev dağılımının bir hafta sonra yapılması kararlaştırıldı.

27 Kasım günü Kamu Emekçi Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Sinop Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz başkanlığında toplanan Yeni Yürütme Kurulunun,  KESK, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), TÜRK-İŞ, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD), Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD), Sinop Üniversitesi Öğrenci Dayanışması, Nazım Hikmet Kültür Evi, Balıkçılık Kooperatifi, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı(TEMA), Sinop Barosu, EMO, TMMOB gibi kurumların seçeceği kişi veya kişilerden oluşması karara bağlanarak görev dağılımı yapıldı. Buna göre SNKP’de Dönem sözcüsünün ilk 3 ay için EMO Temsilcisi Saygın Doğan ’ın, ikinci 3 ay için ise İnşaat Mühendisleri Odası Temsilciliği ile aynı zamanda Mali Komisyon sekreteri görevini yürütecek olan Neşe Özkoç’un olmasına oy birliğiyle karar verildi.

Geçmiş Dönem Sözcüsü Zeki Karataş’ın ise SNKP yürütmesinde KESK’i temsilen yer alması koordinatörlük görevini icra etmesi suretiyle yürütme sürecine katkıda bulunması bekleniyor. Yürütme kurulu , faaliyetlerini yeni oluşturulan Hukuk  Komisyonu, Örgütlenme Komisyonu, Bütçe ve mali İşlerden sorumlu Komisyon ve Halkı Bilgilendirme ve Gençlik Komisyonu üzerinden yerine getirecek .

2014 Sonuna kadar Meclisten onay

Sinop Nükleer Karşıtı Platformu ve nükleer karşıtı aktivistleri insanı zor bir dönem bekliyor. Ekim sonunda Sinop’ta gerçekleştirilen  7. Uluslararası Nükleer Yapı Özellikleri Çalıştayı’nda  Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Temsilcisi Salih Sarı, Sinop’ta kurulacak Nükleer Santral inşaatının 2019 yılına kadar başlatılarak ilk iki santralin 2023 – 2024 yılları arasında elektrik üretmeye hazır olacağını belirtmiş hatta söz konusu çalışmalar için de ÇED sürecinin 2016’ya kadar tamamlanmasının planlandığını söylemişti. Diğer taraftan yine kendisinin aktardığına göre Sinop projesi kapsamında Japonya’ da imzalanan hükümetler arası anlaşmanın 2014 sonuna kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylanması gerekiyor.

 

(Yeşil Gazete )

 

 

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.