İklim KriziManşet

İklim değişikliğine karşı Yeşil İklim Fonu

0

Berlin’de bir araya gelen 30 ülkenin temsilcileri, BM’nin iklim değişikliğiyle mücadele fonu Yeşil İklim Fon’u için 9 milyar 300 milyon dolar topladı.

21...

Yeşil İklim Fonu, kalkınma halindeki ülkelerin çevre sağlığı için yapacakları yatırımları desteklemek amacıyla kurulmuştu. 2010 yılında Cancun’daki BM İklim Konferansı’nda kararlaştırılan Fon’a, ABD 3 milyar, Almanya ise 750 milyon euroluk katkıda bulunuyor. Japonya ve Fransa da önemli katkıda bulunan ülkeler arasında.

Buluşmada Yeşil İklim Fonu için 9 milyar 300 milyon dolarlık yardım toplandığı açıklandı. Fon’un 10 milyar dolar olması öngörülmekteydi. Hedeflenen meblağa ise bir ay içinde ulaşılması bekleniyor.

Yeşil İklim Fonu ile küresel ısınmanın yavaşlatılması ve iklim değişikliğinden zarar gören ülkelere yardım edilmesi amaçlanıyor. Fon direktörü Hela Cheikhrouhou, yardımların küçük ada ülkeleri ve yoksul Afrika ülkeleri de dâhil, hassas ülkelere gideceğini söyledi.

Bu ay içinde açıklanan bir BM raporuna göre, karbondioksit salınımı azaltılmadığı sürece Dünya öngörülebilir bir gelecekte 4 derecelik ısınma kaydedebilir. Bu da buzulların erimesi, kasırga ya da kuraklık gibi aşırı hava olaylarına yol açabilir.

(DW Türkçe)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.