Doğa MücadelesiManşet

Gezi Parkı’nda yine iş makinaları yine hafriyat

0

Taksim Gezi Parkı’nın Cumhuriyet Caddesi tarafındaki bir bölümü dün akşam 22:45 sralarında kazılmış olarak bulundu.

Olayı ilk farkedenlerden biri olan Taksim Gezi Parkı Derneği eski Başkanı Bülent Müftüoğlu‘ndan Gezi Parkı’nda dün akşam yaşananları Yeşil Gazete için değerlendirmesini istedik.

16...

“Dün akşam (18 Kasım 2014 Salı) 22:45 sıralarında Cemal Reşit Rey’de konserden çıkmış metroya doğru yürürken Parkın Cumhuriyet Caddesi tarafının köşesinin kazılmış olduğunu farkettim. Parkı kazan kepçe de çukurun yanıbaşında idi ama yanında kimse yoktu. Hemen fotoğraflarını çekip sosyal medya üzerinden paylaştım.

Benim paylaştığım fotoğraf üzerine dernek üyelerinden birkaç kişi beni aradı. Arayanlar arasında Gezi Parkı ile ilgili dernek açına açtığımız davayı takip eden Avukat Birkan Işık da bulunuyordu.

Kazı yapılan yere 23:15 sıralarında tekrar geldiğimizde kazı yapan ekibin de orada bulunduğunu gördük. Yapılan çalışmanın kadlırım üzerinde bulunan ve yayaların geçişini engelleyen otobüs durağını arka tarafa kaydırmak olduğunu iddia ettiler. Bununla ilgili bir belge istediğimizde ise bize elle çizilmş intibaı uyandıran bir kroki gösterdiler.

Kazıyı yapanlar İBB’den reklam işlerini alan firmanın çalışanları olduğunu da yine kendi ifadelerinden öğrendik. Firma çalışanları yanlarında kum torbaları, oturmak için katlamalı sandalye de getirmişlerdi ve biz bunu çalışmanın sabaha kadar sürebileceğine yorduk”

Tabi ikinci gelişimizde aynı bölgeye gelen bir grup insan daha bu kazının ne amaçla yapıldığını anlamaya çalışıyordu. Duran Adam olarak bildiğimiz Erdem Gündüz de oradaydı gördüğüm kadarı ile”

18

Taksim Gezi Parkı’nda dün gece yaşananların ardından Gezi Parkı’nın kazı yapılan bölgesinde kalabalık birikmeye başladı.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.