Manşet

Akkuyu ÇED raporuna karşı 3.000 itiraz dilekçesi

0

Mersin’in Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesi’ne yapılacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna nükleer karşıtları, topladıkları yaklaşık 3 bin dilekçe ile itiraz etti.

Aralarında CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Dönem Sözcüsü Seyfettin Atar, Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Erkan Demir ve çeşitli oda ve sivil toplum örgütlerinin bulunduğu NKP üyeleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde bir araya geldi.

5...

Nükleer Karşıtları ile birlikte itiraz dilekçesi imzalayan Milletvekili Aytuğ Atıcı, 3 bin 730 sayfalık rapor hakkında, halkın görüş ve önerilerini sunması için 10 günlük süre verilmesinin yetersiz olduğunu belirtti.

Mersin’de benim gibi binlerce arkadaşım dilekçeleri imzaladılar. Akkuyu’da yaşayanlar da buraya nükleer santral yapılmasını istemiyorlar. Onlar da ÇED’e itirazlarını bildirdiler diyen Atıccıi, “Yaklaşık 4 bin sayfalık bir raporun da bu kadar kısa bir sürede okunmasının çok da mümkün olmayacağını biliyoruz. Bu sürenin de yetersiz olduğunu biliyoruz. Yangından mal kaçırır gibi binlerce sayfalık raporu önümüze koyup da 10 gün içerisinde bunun değerlendirilmesini istemek doğru olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından nükleer karşıtları topladıkları yaklaşık 3 bin itiraz dilekçesini Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’ne teslim etti.

(Aktif Haber)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.