Doğa MücadelesiManşet

Kolin’in özel güvenlikçileri #Yırca ‘da köylülere saldırdı

0

Manisa’nın Soma İlçesi Yırca Köyü’nde termik santralin kurulacağı alanda, kesilmek istenen zeytin ağaçları için 16 gündür nöbet tutanlara yemek götürenlere, Kolin Şirketler Grubu’nun özel güvenlik görevlileri saldırdı.. Olayda bir kişi başından yaralandı. Sabah saatlerinde ise ağaçlar dozerlerle söküldü.

9 yırca...

Zeytin ağaçlarının kesilmesini önlemek için nöbet tutanlara Yırca Mahallesi halkı yemek götürürken, termik santrali yapacak Kolin Şirketler Grubu’nun inşaat alanındaki özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Alana girmelerine izin verilmeyen mahalleliler özel güvenlik görevlileri saldırdı. Mahalleli Emin Özkılınç, Kolin şirketinin özel güvenlik görevlileri tarafından başından yaralandı. Beşyol Devlet Hastanesi’ne götürülen Özkılınç tedavisinin ardından taburcu edildi.

Arbede sırasında inşaat alanındaki bekçi kulübesinin camları kırıldı, araçlar hasar gördü.

Ağaçları Sabah 06:00’da Kökünden Söktüler

"#Yırca'da zeytin ağaçları kesilsin diye Kolin güvenlkçilerinin dövdüğü, jandarmanın da izlediği insanlar bunlar işte " Twitter by @teyyareci_fevzi

“#Yırca ‘da zeytin ağaçları kesilsin diye Kolin güvenlkçilerinin dövdüğü, jandarmanın da izlediği insanlar bunlar işte ” Twitter by @teyyareci_fevzi

Sabah saat 06.00 sıralarında ise dozerlerle birlikte termik santralin yapılacağı alan giren Kolin Şirketler Grubu’nun görevlileri, zeytin ağaçlarını kökünden söktü. Dikenli tellerle çevrili olan alanda termik santrali inşa edecek şirketin özel güvenlik görevlileri, nöbet tutan köylülerin alana girişini engelledi.Köylüler ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Ağaçlar söküldükten sonra olay yerine giden jandarma ekiplerine, köylüler tepki gösterdi.

You may also like

Comments

Comments are closed.