ManşetYeşillerden

Avrupa Yeşiller Partisi Konseyi İstanbul’da başladı

0

Avrupa Yeşiller Partisi’nin altı ayda bir düzenlediği konsey toplantısını bu sene İstanbul’da gerçekleştiriyor. 7-9 Kasım tarihlerinde Intercontinental Otel’de yapılacak konsey, bugün sabah Ümit Şahin, Fiona Hall ve Yannick Jadot’un konuşmacı olduğu Jeopolitik, Güvenlik ve Enerji Dönüşümü oturumundan sonra yapılan basın açıklamasıyla resmen başladı.

18...

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eşsözcüsü Sevil Turan, Avrupa Yeşil Parti Eşsözcüsü Monica Frassoni ve HürAvrupa/Yeşiller İttifakı Eş Grup Başkan Vekili Rebecca Harms’ın ortak basın açıklamasında bu konsey toplantısının Türkiye’de yeşil hareketin desteklenmesi için büyük bir fırsat olduğu dile getirildi.

Avrupa Yeşil Parti Eşsözcüsü Frassoni Konsey şehrinin İstanbul olarak seçilmesinin nedeninin Türkiye siyasetinde daha büyük bir yer hak eden Türkiye Yeşillerini desteklemek, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecindeki rolüne bağlılığın altını çizmek ve de Türkiye’nin Avrupa Birliğine katılım sürecini desteklemek olarak açıkladı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eşsözcüsü Turan da demokratik, özgürlükçü, eşitlikçi ve ekolojik bir zeminde yapılan bu ortaklıkların çok değerli olduğunu belirtti.

Hak ve hukukun hiçe sayıldığı bir ortamda toplumsal barış, huzur ve demokratik geleceğin tehdit altında olduğunu söyleyen Turan, dün gece Validebağ’da ve Yırca’ya yapılan saldırılara karşı yaşamı savunma ve dayanışma çağrısında bulunarak yapılanların demokratik siyaset veya ekolojik gelişim politika söylemlerinde yeri olmadığını söyledi.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.