Hayvan HaklarıManşet

Kuzey Ormanları talanı onu yurdundan etti: Bebek sahiline yüzen yaban domuzu

0

Bir yaban domuzu yüzerek geldiği İstanbul Bebek’te karaya çıktı. Art arda üç arabanın çarptığı yaralı domuz bir yalının bahçesine saklandı. 3. Boğaz Köprüsü inşaatı sırasında süregiden Kuzey Ormanları’nın talanı yaban hayvanlarına yaşam alanı bırakmıyor. Daha önce de boğazı yüzerek geçmeye çalışan domuz sürüleri ile ilgili bilgiler medyada kendine yer bulmuştu.

18 domuz bebeke yüzdü...

Boğaz’dan yüzerek kıyıya çıktığı tahmin edilen yaban domuzuna, 4 Kasım Salı günü saat 23:00 sıralarında Beşiktaş Cevdetpaşa Caddesi’nde üç kez otomobil çarptı. Yaralanan domuz daha sonra Mısır Başkonsolosluğu’nun yanında bulunan bir yalının bahçesine girdi.

Yoldan geçenler yalının bahçe kapısını kapatarak yetkilileri aradı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi veteriner ekipleri uyuşturucu iğneyle yaban domuzunu vurmaya çalıştı. İki kez uyuşturucu iğneyle vurulan hayvan, Büyükşehir Belediyesi Hasdal Rehabilitasyon ve Veterinerlik Merkezi’ne götürüldü.

Yaban domuzunun denizden geldiğini belirten görgü şahidi Suphi Arıer, “Domuz sahile yakın bir yerden çıktı. Ordan çıktıktan sonra 3 tane araba çarptı. Domuz yaralandı. Yaralanan domuz bahçenin önüne geldi. Vatandaşlar da bahçenin kapısını kapattı. İçeride kalmasını sağladılar. Gazetelerde okuduğumuz kadarıyla 3. köprü inşaatından dolayı ağaçları kesmişler ve kendi doğal yaşam alanı değiştiğinden, doğal ortamı bozulmuş. Oradan yüzerek buraya kadar gelmesi enteresan. Restoranda çalışanlara doğru gelirken çarpmış araba. İnsanlara saldırmaya çalıştı” dedi.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.