ManşetTarım-Gıda

Kaos GL, 1 Kasım itibarı ile et tüketmiyor

0

KaosGL Derneği, düzenleyeceği hiçbir etkinlikte bundan sonra et tüketmeyeceğini; hibe, bağış ve destek yolu ile gelen hiçbir kaynağı et harcamalarında kullanmayacağını açıkladı. Dernek bu açıklamasını 1 Kasım Dünya Veganlar Günü arifesinde yaparak bundan sonra yaptığı hiçbir etkinlikte et tüketmeyeceğini belirtti.

14 kaos gl...

Heteroseksizmin diğer tüm iktidar mekanizmaları ile birlikte hareket ettiğini savunan Kaos GL Derneği, bundan sonra yaptığı hiçbir etkinlikte et yememeyi, insan dışı hayvanlar üzerine kurulmuş sömürü sistemine karşı durmayı, ürettiği politika ve faaliyetlerde türcülük karşıtı sergilediği duruşunu bir adım öteye taşımayı deklare etti.

Heteroseksizme karşı yürüttüğü mücadelede milliyetçiliğe, militarizme, yaş ayrımcılığına, hiyerarşiye ve cinsiyetçiliğe karşı, şiddet karşıtı bir hat inşa etmek için çalışan Kaos GL, “Bu algıyı devamlı yükseltmeye ve geliştirmeyi hedefledik, şimdi sıra insan türünün dışında da birlikte özgürleşmekte. Artık et yemiyoruz!” dedi.

Kaos GL Derneği bu açıklamasına istinaden

1 Kasım 2014’ten itibaren;

* Düzenleyeceği hiçbir etkinlikte bundan sonra et tüketmeyecek.

* Hibe, bağış ve destek yolu ile gelen hiçbir kaynağı et harcamalarında kullanmayacak.

* Türcülük karşıtlığını ilke ve değerlerinin bir parçası haline getirecek, ürettiği politikalarda bu ilkesine de sadık kalacak.

* İç ve dış mekanizmalarında türcülüğü diğer ayrımcılık türleri ile eşit şekilde değerlendirip gerekli prosedürleri işletecek.

* Basılı veya basılı olmayan tüm materyallerinde bu ayrımcılığı da özendirici, teşvik edici veya meşru gösteren hiçbir içeriği kullanmayacak.

(Kaos GL)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.