DuyurularManşet

Nükleer tehdit ve Akdeniz’de ortak mücadele

0

6 Kasım 2014 Perşembe günü İstanbul  Yeşil Düşünce Derneği  ve Nükleersiz.org anlamlı bir başka organizasyona imza atıyor .  Avrupa Yeşilleri ‘nin 7-9 Kasım 2014 tarihleri arasında 21. Konsey toplantısı için İstanbul’da bir araya gelmesini ve bu vesileyle Avrupa Parlamentosu Yeşiller/Özgür İttifak Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms’ın  İstanbul ziyaretini  fırsat bilerek düzenlenen bu organizasyon,  son dönemde Akkuyu ÇED Raporu ‘nun kabul edilmesiyle ayrı bir önem taşıyor .

Kamuya ve basına açık bir söyleşi ile konunun aktörleri tarafından, güncel durum hakkında  sunum yapıldıktan sonra  anti-nükleer mücadele üzerine soru-cevap formatında bir tartışma  gerçekleştirilecektir . Panel /söyleşi detayları aşağıdaki gibidir:

 

SSL-turkish_96dpi

Moderatör: Dr. Ümit Şahin – Yeşil Düşünce Derneği ve nukleersiz.org

Açılış Konuşması: Rebecca Harms –Avrupa Parlamentosu Yeşiller/Özgür İttifak Grubu Eş Başkanı

Arif Ali Cangı – Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi

Armağan Candan – Kıbrıs Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili

Aytuğ Atıcı – CHP Mersin Milletvekili

Doğan Sahir – Kıbrıs Yeşil Barış Hareketi

Ertuğrul Kürkçü – HDP Mersin Milletvekili

Metin Gürbüz – Sinop NKP

Seyfettin Atar – Mersin NKP Dönem Sözcüsü

Mare Nostrum, Hepimizin Denizi!

Akdeniz’in üzerindeki nükleer gölge büyüyor. Akkuyu’daki 40 yıllık nükleer serüveni, teşkil ettiği olağanüstü risklere rağmen sürdürülüyor. Sinop, Çernobil’den kaynaklı ölümlerin hâlâ yaşandığı bir şehir olarak, yeni bir nükleer projesine konu oluyor. Nükleer gücün kontrolsüzlüğü sınırları tanımaz. Fukuşima’da yaşananlar, bütün Pasifik’e radyoaktif bir kabus olurken, bizim denizimiz, Akdeniz, raporlardaki atık yönetimiyle alakalı korkutucu belirsizlik karşısında ufacık kalıyor. Tam da bu yüzden, doğayla, yaşadığımız coğrafyayla ve bu coğrafyanın halklarıyla barışık bir çözüm bulmak, Akdeniz’in bereketinden faydalanan bütün halkların sorumluluğundadır. Mare Nostrum! Bizim Denizimiz! Hepimizin Denizi! Korumak hepimize düşüyor.

 Yeşil Düşünce Derneği, nükleersiz.org, KIBES(Kıbrıslılar Bilim Eğitim Sağlık ve Dayanışma Derneği) ve Avrupa Parlamentosu Yeşiller/Özgür İttifak Grubu Eş Başkanı ve Milletvekili anti-nükleer aktivist Rebeca Harms‘ın çağrıcılığında nükleer tehdide karşı Akdeniz Havzası’nda nükleer karşıtı işbirliği konulu 6 Kasım saat 14:30′da İstanbul InnPera Otel’de gerçekleştirilecek toplantıya davetlisiniz.

Etkinliğin facebook linki için tıklayın

Tarih: 6 Kasım Perşembe

Saat: 14:30-17:00

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           6 kasım nukleersiz

 

 

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.