Hayvan HaklarıManşet

“Fabrika çiftçiliği tüm problemlerin kalbi, çözümü değil”

0

Fabrika çiftçiliği delilik diyor Compassion in World Farming (Dünya Çitfçiliğinde Şevkat). Dünya nüfusunu beslemek için olduğundan ucuz ve verimli bir çözüm gibi görülen fabrika çiftçiliği uygulamaları uzun zamandır çalışmıyor. İnsan yiyecek için hayvanla yarışır hale geldi. Fabrika çiftçiliği yalnızca hayvanlar için kötü değil, iklim değişikliğinden biyolojik çeşitliliğin kaybına hastalıklardan gıda güvencesizliğine birçok probleme yol açıyor.

 

London-live-exports-rally-2013...

Yeryüzünde 1 milyar insan açlık çekerken başka bir 1 milyar insan aşırı kilolu. Dünyanın dengesi bozuldu.

Daha iyi bir yolu var diyor Compassion in World Farming ve yola çıkıyor. Daha adil, daha güvenli ve daha yeşil sistemlerin kurulmasının mümkün olduğundan bahsediyor, ‘modern’ yoğunlaştırılmış fabrika çiftçiliğini ile ilişkili her türlü zalimliğin tamamen bitirilmesi gerektiği söylüyor. 47 yıldır sağlam adımlarla Avrupa Birliği’ne ve ulusal düzeyde karar alıcılara baskı yapıyor, toplumsal farkındalığın artması için çalışıyor. Bu günlerde ise Compassion gözlerini kafeslere dikmiş halde.

Kafes Çağına Son Ver

Hayvanları kontrol etmek için kullanılan tüm korkunç çiftçilik uygulamaların arasında en kötülerinden biri kafes. Kafesler en iyi koşullarda dahi olsa hayvanlardaRomanian-bull-in-Lebanon ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor, hayvanların birçok içgüdüsünü köreltiyor. Bu modası geçmiş uygulamanın gözle görülen düşüşüne rağmen, Avrupa’da her yıl yaklaşık 700 milyon çiftlik hayvanı kafese kapatılıyor.

“Kafes Çağına Son Ver” Compassion in World Farming’in en yeni kampanyası. Avrupa Birliği’nde tarım için kullanılan tüm kafeslerin kullanımına, ulusal hükümetler ve AB enstitülerinin de desteğiyle son vermek için çalışıyor.

“2014 yılındayız. Karanlık çağlarda yaşamıyoruz. Şimdi, çiftlik hayvanlarının zalimce  kapatılmasına son vermenin zamanıdır. Kafeslerin kullanımı çağdışı ve gereksizdir; politikacıların da yardımıyla sona erdirilmelidir. Alternatif her zaman vardır.”

Harekete geçmek ve Compassion in World Farming son derece değerli fikirlerini izlemek için web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

http://www.ciwf.org.uk/

 

Haber: Pelin Atakan

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.