DünyaManşet

İngiltere Parlamentosu önünde #occupylondon işgali

0

İngiliz Parlamentosu önünde toplanan kapitalizm karşıtı eylemciler, hükümetin ekonomi, sağlık ve eğitim gibi alanlardaki politikalarını protesto ediyor.

3 yıl önce Londra’daki St. Paul’s Katedrali önüne kurdukları çadırlarla haftalarca bu alanı işgal eden “Occupy London (Londra’yı İşgal Et)” isimli grubun parlamento önünde yeniden düzenlediği protesto dolayısıyla Londra polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı.

7 occupy london...

Sayıları akşam saatlerinde artan yaklaşık 30 kişilik grup, dağıttıkları broşürlerle hükümetin ulusal sağlık sistemini özelleştirmesi, öğrenim kredilerinin artırılması, devlet yardımlarında kesintiye gidilmesi gibi politikalarını eleştiriyor.Londra’da parlamentonun önündeki yeşil alanda çadır kurmak ve bu alanı uzun süre işgal etmek 2011 tarihli “Polis Reformu ve Sosyal Sorumluluk” başlıklı yasa gereği yasadışı kabul ediliyor. Polis, protestocuların bu alana çadır kurmalarına izin vermiyor ve sıklıkla bu alanı boşaltmaları çağrısında bulunuyor.

“Occupy London” grubunun sözcüsü Matt Weathers AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylemle “İngiltere’deki demokratik sisteme başkaldırdıklarını” söyledi. Tüm Londralıları protestoya katılmaya çağıran Weathers, “İnsanları gerçek bir demokrasi talebiyle bize katılmaya çağırıyoruz” dedi.

Eyleme 5 aylık bebeğiyle katılan 25 yaşındaki Maria Lucka ise fikirlerini duyurmak için protestoyu sürdürmek istediklerini kaydederek, “Ancak devletin başka fikirleri var. Bize engel olmak istiyorlar” ifadesini kullandı. Protestocular eylemlerini 26 Ekim’e kadar sürdürmeyi planlıyor

(Radikal)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.