DoğaManşet

İztuzu Plajı ihalesinde yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı

0

Muğla 1’inci İdari Mahkemesi, Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi’nde bulunan dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nın ihalesine yönelik önceden verdiği durdurma kararını itiraz üzerine kaldırdı. CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması talebiyle meclise soru önergesi sundu.

iztuzuplaji2

Ortaca Kaymakamlığı’nın İztuzu Plajı’nın Ortaca Belediyesi’nden alınarak ihaleyi kazanan firmaya teslim edilmesine ilişkin kararına karşı açtığı davada mahkeme geçen 23 Haziran’da ihaleyi durdurma kararı almıştı.

Kararda, “Dava konusu işlemin tahliyeye ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması” nedeniyle yürütmenin durdurulmasına karar verilmişti.

Aynı mahkeme itirazlar üzerine aldığı ikinci bir kararla durdurma kararını geçen 29 Eylül’de kaldırdı.

Ortaca Belediyesi’nin 2’nci İdare Mahkemesi’nde açtığı ikinci davada; İztuzu Plajı’nın Valilik tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne devredilmesine ilişkin kararın iptali ve yürütmenin durdurulmasını talebi henüz sonuçlanmadı, mahkeme şu ana kadar henüz bir karar vermedi.

Millletvekili Demir’den soru önergesi

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, konuyu meclise taşıdı. CHP’li Milletvekili Demir’in Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesi söyle:

“Muğla Ortaca’da dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nın Ortaca Kaymakamlığı’nca yabancı bir kuruluşun da ortak olduğu özel bir şirkete kiralanması aleyhine açılan davada daha önce yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Verilen yürütmeyi durdurma kararı 29 Eylül Pazartesi günü alınan ikinci bir kararla kaldırıldı. Büyükşehir Yasası’yla ihale bile edilmeden peşkeş çekilen İztuzu Plajı için verilen yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması İztuzu plajının geleceğini tehlikeye atmaktadır, endişeleri artırmaktadır. İztuzu Plajı’nın korunması için daha geniş daha etkin önlemler alınacak mıdır?”

(Başka Haber/ Yeşil Gazete)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.