ManşetSpor

Sırbistan – Arnavutluk maçında bayrak krizi maçı tatil ettirdi

0

Euro 2016 elemelerinde Belgrad’da oynanan Sırbistan-Arnavutluk maçı ilk yarıda çıkan olaylar nedeniyle ertelendi. 42. dakikada stadyum dışından saha içine yollanan mini helikoptere asılı Arnavutluk bayrağı saha içini karıştırdı.

3 sırbistan arnavutluk...

UEFA’nın kararıyla maça Arnavutluk taraftarlarının alınmadığı maç esnasında mini helikopterlerle sahanın üzerinde Arnavut bayrağı dolaştırıldı. Sırp futbolcu Branislav Ivanovic’in helikopterdeki bayrağı koparınca saha karıştı ve oyun durdu. İki takım futbolcuları arasında kavga çıktı. Tribünlerden inen Sırp taraftarların da karıştığı kavgaların ardından Arnavut oyuncular ve hakem Martin Atkinson soyunma odasına gitti. Daha sonra ise maçın ertelendiği açıklandı.

Gergin geçmesi beklenen maç öncesi hem stat etrafında hem de tribünlerde yoğun güvenlik önlemleri alınmıştı. İki ülke arasında başta Kosova olmak üzere birçok konuda anlaşmazlık yaşanmaya devam ediyordu.

http://youtu.be/XDj5l-00Nd0

Maç öncesi Mitroviça’yı ikiye bölen İbre köprüsünde toplanan Sırp ve Arnavut taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. Kosova Barış Gücü (KFOR) olası çatışmayı önlemek amacıyla şehirdeki güvenliği artırdı. Olaylar sırasında Barış Gücü askerleri birkaç kişiyi göz altına aldı.

Arnavutluk Milli Takımı Teknik Direktörü Cani De Biyazi de maçtan önce düzenlediği basın toplantısında  “Biz savaşa mı yoksa maç oynamaya mı geldik, anlayamadım” ifadelerini kullanmıştı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.