Kültür-SanatManşet

Altın Portakal’da “Asasız Musa” ekibinden Kobani desteği

0

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışma dışı gösterimde izleyiciyle buluşan ‘Asasız Musa’ filmi ekibi, gösterime ‘Kobane’ yazılı tişörtlerle katıldı.

Bu yıl 51’incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Kürt aydın Musa Anter’in hayatının anlatıldığı ‘Asasız Musa’ filmi özel gösterimde seyirciyle buluştu. Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşen gösterime yönetmen Aydın Orak ve film ekibi, Kobani’ye destek vermek için üzerinde ‘Kobane’ yazılı siyah tişörtlerle katıldı.

8 asasız musa...

Film sonrası gerçekleştirilen söyleşide, Kürtçe ve Türkçe’nin birlikte kullanıldığı filmin teknik bir aksaklık nedeniyle İngilizce altyazıyla gösterilmesi eleştirilere neden oldu. Bir izleyici yaşanan soruna ilişkin, “Burası Türkiye değil mi? Türkiye’de seyrediliyorsa, herkesin Türkçe bildiği yerde bu hata giderilmeliydi” diye konuştu. Yönetmen Aydın Orak’ın bu tepkiye cevabı ise “Ben yıllardır Türkçe öğrendim, siz de bir zahmet Kürtçe öğrenin” oldu. Yönetmenin bu ifadelerine başka bir izleyicinin “Kürtçe öğrenin demeniz garip geldi” sözü üzerine Orak, “O cevabı biraz gıcıklık olsun diye verdim” şeklinde konuştu.

Yönetmen Orak, ekip olarak giydikleri tişörtlerle dikkat çektikleri Kobani’ye ilişkin de bir soru üzerine de şunları söyledi:

“Gönlümüzün Kobani’de. Bütün algımızın Kobani’de olduğunu, sinemanın şenlik ve eğlence olmadığını, tam tersine duyarlılık için biraya gelip birbirimizden güç, destek aldığımızı göstermek istedik. Bu film bir ağıttır. Musa Anter’in 74 yıllık yaşamı Kürtlerin siyasal hareketidir aslında. Musa Anter yaşasaydı, bugün o ağıtı Kobani için yakardı.”

(Sendika.org)

You may also like

Comments

Comments are closed.