ManşetTürkiye

Change.org’da “Kobani’ye yardım koridoru” için imza kampanyası

0

Noam Chomsky, Murathan Mungan, Ahmet Ümit gibi isimlerin de destekçisi olduğu imza kampanyasında hükümete çağrı yapılıyor…

IŞİD’in saldırısı altında olan Kobani için change org‘da aralarında Noam Chomsky, Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Fatih Akın, Onur Ünlü, Mert Fırat, Ezel Akay, Yekta Kopan gibi isimlerin de destekçi olarak bulunduğu imza kampanyası başlatıldı.

8 kobani...

Kampanyada, TBMM’ye ve hükümete “Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden ve Rojava’daki diğer kantonlardan Kobani’ye gönderilecek insani ve askeri yardımların ulaştırılması için, Türkiye’nin kendi sınırları içinde bir yardım koridoru açması” çağrısı yapıldı.

“OLASI KATLİAMDAN HEPİMİZ SORUMLUYUZ”

ANF’nin haberine göre kampanya metninde “Biz aşağıda imzası bulunanlar olarak, günlerdir Rojava’daki (Suriye’nin Kuzeyi’indeki Kürt Bölgesi) Kobani kentinde, DAİŞ çetelerinin halka karşı yapmış olduğu saldırıları kaygı ile izliyoruz. Bilindiği üzere, Kobani ağır silahlarla donanmış İŞİD’e ait çete grupları tarafından sarılmış durumdadır. Olası bir katliamın önünün kesilmesi için, kamuoyunun da talep ettiği gibi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’inden ve Rojava’daki diğer kantonlardan Kobani’ye gönderilecek insani ve askeri yardımların ulaştırılması için, Türkiye’nin kendi sınırları içinde bir yardım koridoru açması gerektiğine inanıyoruz. Aksi takdirde yanı başımızda gerçekleşecek olası bir katliamdan hepimiz sorumluyuz” ifadelerine yer verildi.

Kanpanyaya bu linkten8 kobani... katılıp imza verebilirsiniz

(Demokrat Haber, ANF)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.