ManşetTürkiye

Korkmaz davasında sanıklar görüntülerden teşhis edildi

0

Eskişehir’de Gezi direnişi sırasında polis ve sivil kişilerce dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’la ilgili davanın dördüncü duruşması bugün Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Saat 09.30’da başlayan duruşmada Tübitak ve Adli Tıp Kurumu’nun bilirkişi raporları okundu, olaya ilişkin görüntüler izlendi. Saat 13.00’ye dek duruşmaya ara verildi.

BzfhtHvCEAAzFcn

Bariyerler arasından geçerek duruşma salonuna ellerinde Ali İsmail’in fotoğraflarının çerçeveli panosunu taşıyan baba Şahap ile anne Emel Korkmaz´ın elindeki Ali İsmail Korkmaz’ın resmi de X Ray’den geçirildi.

Adli Tıp ve Tübitak raporu

Adli Tıp Raporu’nda darp ile ölüm arasında illiyet bağı olduğu ortaya konuldu.

Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü ana ilişkin olan ve silindikten sonra Jandarma Kriminal incelemesiyle ortaya çıkan görüntülere ilişkin Tübitak raporu okunurken Tübitak’ın birleştirdiği görüntüler izlendi.

Harman Ekmek Fırını’ndan alınan görüntülerin dört kez silindiği raporla tespit edildi. Fırına giren bir kişinin kameranın kapatılması isteğine ilişkin kayıtlar da raporda yer aldı.

Sanık ifadeleri

Davanın biri polis beş tutuklu ve üç tutuksuz polis olmak üzere toplam sekiz sanığı var. Davanın sanıklarından tutuklu polis Mevlüt Saldoğan “kasten insan öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.

Diğer tutuklular İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar ile tutuksuz polisler Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut hakkında da “öldürmeye iştirak” suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sanıklar da görüntülerde yer alıyor.

Sanık İsmail Koyuncu “Görüntülerdeki benim, ekmek teknemi koruyordum” derken tutuklu sanık polis Mevlüt Saldoğan “Görüntülerdeki benim, keşke görüntüler silinmeseydi nasıl saldırıya uğradığımız görünürdü” dedi. Saldoğan, Ali İsmail Korkmaz’ı zor kullanma yetkisi/sınırları içinde darp ettiğini iddia etti.

Sanık Muhammed Vatansever: “Görüntüdeki şahıs benim. Kaynım İsmail’i almak için oradaydım” derken sanık Ramazan Koyuncu “Görüntülerdeki benim, ben de amcamın oğlu İsmail’i almaya gitmiştim” diye konuştu.

Tutuksuz sanık polis Yalçın Akbulut ise “Görüntülerdeki benim ama raporu kabul etmiyorum. Ali İsmail Korkmaz’ı sadece kovaladım” dedi.

Tutuksuz sanık polis Hüseyin Engin’in “kamerayı kapatan ben değilim” demesi üzerine Avukat Ayhan Erdoğan Eskişehir’de yargınlandığı başka dosyada açık kabulü olduğunu belirtti. Raporda kameranın kapatılmasına ilişkin bölüm Ali İsmail Korkmaz’ın avukatlarının mesaj atttığı twitter hesabından şöyle paylaşıldı.

“Görüntülerdeki Ali İsmail”

Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz görüntülerde yer alan kişinin kardeşi olduğunu teşhis etti. Tübitak tarafından görüntülerin netleştirilmiş hali izlenirken aile salondan ayrıldı.

Korkmaz’ı sadece kovaladığını söyleyen polis Yalçın Akbulut’un da darp ettiği görüntülerde yer aldı.

Otobüslerde arama

Eskişehir’den “güvenlik nedeniyle” Kayseri’ye taşınan davaya önceki duruşmalarda olduğu gibi pek çok kişi dayanışma için katıldı.

Duruşma için Kayseri’ye gidenler kente girişlerde polislerin otobüsleri durdurup arama yaptığına ilişkin fotoğrafları sosyal medyada paylaştı.

Polis adliye çevresinde üç arama noktası oluşturdu. Bu arama noktalarından birine sloganlarla yürüyüp aranmadan geçmek isteyen grupla polis arasında arbede yaşandı. İki kişi yaralandı, beş kişi gözaltına alındı.

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri’de görülen davanın 14 Temmuz’da görülen 3’üncü duruşmasında tutuksuz yargılanan polis memurları Şaban Gökpınar, Yalçın Akbulut ve Hüseyin Engin’in tutuklanması talebini reddeden mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetmişti.

(Devam edecek)

(Diken/ Bianet/Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.