Hayvan HaklarıManşet

Bu haftasonu için bir öneri: 4-5 Ekim Dünya Kuş Gözlem Günü

0

21 yıldır Dünya Kuşları Koruma Kurumu önderliğinde 30’dan fazla ülkede binlerce insanın dışarıya çıkıp gökyüzüne bakarak göç mucizesini fark ettiği ve yılda en az iki kere etrafımızdan geçen milyonlarca kuşu yeniden görünür kılmak için düşünülmüş ortak bir kutlamaya katılmaya ne dersiniz?

Hem bu haftasonu özelinde yere değilde gökyüzüne bakmak özellikle tercih edilebilir bir durum olabilir.

14 dünya kuş gözlem günü

 

Dünya Kuş Gözlem Günü’nün bir parçası olup bu uluslararası günü kutlamak için yaşadığınız bölgelerde, bir parkta veya sokakta kuşları yeniden fark etmek için siz de bir araya gelebilirsiniz.

Dünya Kuş Gözlem Günü’nün tek amacı göçmen kuşları yeniden keşfetmek de değil.  Kuşların bölünen ve/veya hızla azalan üreme ya da kışlama bölgelerini, her yıl yiten önemli göç duraklarını (ormanlar, çayırlıklar, makilikler, sulak alanları) ya da bin yıllardır var olan göç yolları üzerinde insanı bile yutan koca hantal şehirlerin peydahlanmasını bir de kuşların gözlerinden görmeyi sağlamak.

2004 yılından bu yana farklı illerde Dünya Kuş Gözlem Gününü kutlayan Doğa Derneği,  bu yılki kutlama için de etkinlikler düzenliyor.

Bu yıl için ilk etapta etkinlik yapılacağı belli olan iller: İstanbul; Büyükçekmece ve Üsküdar Validebağ Korusu, Urfa; Birecik, Trabzon, Konya; Beyşehir, Adana; Ceyhan.

Bu iller dışında siz de Dünya Kuş Gözlem Günü’nün bir parçası olup bu uluslararası günü kutlamak için yaşadığınız bölgelerde, bir parkta veya sokakta kuşları yeniden fark etmek için bir araya gelebilirsiniz. Kuşları tanımıyorsanız bile hayal gücünüzle geliştireceğiniz bir etkinlikle ile katılın. Yardım için, ekteki kitten yararlanabilir veya her an Doğa Derneğine ulaşabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve katılım için: dogadernegi.org/dunya-kus-gozlem-gunu

 

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.