Hafta SonuKitapManşet

[Çocuk Kitapları] Uçan Salı

0

Büyükler ve gençler için yazdığı roman ve öykülerden sonra Müge İplikçi çocuklar için de keyifli bir kitaba imza atmış. İstanbul’un en önemli pazarlarından biriyken geçtiğimiz yıllarda yeri değiştirilen Kadıköy Salı Pazarı, Müge İplikçi’nin kitabının mekânını oluşturuyor. Kitabın kahramanı ise uçmayı kafasına takmış olan, tüm çocuklar gibi hayalle gerçeği bir arada yaşayan Sibel.

24 UcanSali-Isvicre...

Annesi ve ikiz kardeşleriyle birlikte bayram alışverişi için pazara giden Sibel, burada annesini kaybeder. Annesini ararken pazarcı esnafıyla karşılaşır, en sonunda yorgun düşer, bir domates sandığına kıvrılır. O sırada yanına mahallesinde gördüğü cadı sandığı ihtiyar kadın gelir. Kadın cadı değildir, sadece fakir düşmüş bir ninedir ve torunlarına bakmaktadır. Kadın, çocukların karnını doyurduktan sonra Sibel’i evine götüreceği sırada hediye ettiği kolyenin sihri sayesinde Sibel uçmaya başlar.

Sibel ailesine kavuşacak mı? Kolyenin sırrı nedir? Kolye yaşlı kadının eline nasıl geçmiştir? Tüm bu soruların cevabını merak ediyorsanız, kitabı okumanız gerekiyor.

Müge İplikçi

Sekiz dokuz yaşındaki çocuklar için ideal olan kitapta, korunması gereken değerlerimiz, farklı olanlara karşı önyargılı davranılmaması gerektiği, yardımseverlik gibi konular işleniyor. Kitabın oldukça renkli ve keyifli resimleri ise Mustafa Delioğlu tarafından yapılmış.

 

Not: Bu yazının videosunu aşağıdaki linkten Uzman Tv’den izleyebilirsiniz.

http://www.uzmantv.com/muge-iplikcinin-ucan-sali-kitabinin-konusu-nedir

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.