ManşetUlaşım

Otobüste bisiklet artık serbest

0

İstanbul’da bisiklet kullanıcıları artık yoğun saatler dışında otobüslere bisikletle binebilecek.

bisiklet_m

İETT, yaptığı açıklamada bisiklet kullanıcılarının araçların yoğun olduğu saat 06:00-10:00 ve 16:00-22:00 saatleri dışında sadece yolcu ücreti ödeyerek seyahat edebileceklerini açıkladı.

Uygulama 24 Eylül’de başladı. Ayrıca İETT, daha önce 20 otobüse bisikletin konabileceği bisiklet aparatı takmıştı.

İstanbul’da bisikletliler ne istiyor?

İstanbul’da bisiklet kullanımı talebi uzun süredir tartışılıyor. İstanbul’da bisikletlilerin yaşadığı sorunların başında bisiklet yollarının olmayışı, trafikteki diğer araçların bisikletlilere dikkat etmemesi, bisikletler için park yerlerinin olmayışı, bisikletlerin toplu taşımaya entegre edilmemiş olması geliyor.

İstanbul’da bisikletli yaşamın sağlanması neler kazandırır? Öncelikle trafik yoğunluğunu azaltıp trafik kazalarının neden olduğu ölüm ve yaralanmaları azaltır. Ekolojiye zarar vermeyen bisikletli yaşam kirlilik ve gürültüyü azaltır. Ayrıca zamandan ve paradan tasarruf sağlar.

Bisikletli yaşama ulaşmak için özel bisiklet yolları yapılması, bisiklet kullanımı için eğitim alanları oluşturulması, bisikletin toplu taşımaya entegre edilmesi, bu amaçla toplu taşıma araçlarına ve taksilere bisikleti taşımak için gerekli aparatlar takılması talep ediliyor.

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.