ManşetUlaşım

“Doğa, Karadeniz Sahil Yolundan İntikamını Alıyor”

0

Karadenizlilerin yıllarca yapılmasına karşı mücadele ettiği Karadeniz Sahil Yolu’nun Giresun bölümünde önceki gün fırtına ve dev dalgalar nedeniyle ciddi zararlar oluştu. Sahile vuran dev dalgalar, onlarca aracı sürükledi, park ve işyerlerine zarar verdi.

6 giresun_m

Bianet’den Nilay Vardar’ın haberine göre sahil yoluna karşı açılan nlarca davanın avukatlığını üstlenen avukat Yakup Okumuşoğlu, “Kazandığımız davalara kaynaklık eden bilirkişi ‘dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yol yapılamaz’ demişti. İşte görüyoruz. Karadeniz intikamını alıyor” dedi.

Sinop’tan başlayıp Sarp Sınır Kapısı’nda sona eren 604 kilometrelik şeridi kapsayan Karadeniz Sahil Yolu’nun amacı yolu güvenli ve kısa hale getirerek ticareti ve turizimi artırmak olarak gösterilmişti. Karadenizliler ise denizi doldurarak ekolojik sistemi bozan ve halkın denizle olan bağlantısını kesen bu yolu hiçbir zaman istemedi ve onlarca dava açtı.

Avukat Okumuşoğlu, karadenizin güneyinden geçen alternatif yol önerilerinin de kabul edilmediğini belirterek; “Davalarda danıştaydan gelen bilirkişi raporunda dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yol olmadığını, olamayacağını, yolun akan suların önünden bariyer oluşturacağını bunun da gelecekte ciddi sorunlar oluşturabileceği vurgulandı. Bizler de akademisyenlerin oluşturduğu raporlar ile alternatif yolları sunmuştuk. Bu raporlara göre Karadeniz için en uygun yol projesinin şehrin güneyinden tünellerle ve viyadüklerle geçecek bir yol olması gerektiği belirtilmişti. Bunları önerdik ancak en çok para nereden kazanılacaksa o şekilde oluşturuldu” şeklinde konuştu.

(Bianet)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.