ManşetSivil Toplum

Hatay’da sel felaketi: 2 ölü 4 kayıp

0

Hatay’da şiddetli yağışlar Erzin İlçesi’nde sel felaketine neden oldu. Amanos Dağları’ndan gelen sel sularına kapılan market işletmecisi 55 yaşındaki Osman Başaran ile henüz kimliği tespit edilemeyen bir kadın hayatını kaybetti, 4 kişi kayıp. Erzin Belediye Başkanı AK Partili Kasım Şimşek, “Gece yaşananlar görülmemiş bir sel felaketi” dedi.

A25091906

Erzin çevresinde gece boyu devam eden yağışların ardından sabaha karşı Amanos Dağları’ndan gelen sel ilçede birçok mahallede su baskınlarına neden oldu. 40 bin nüfuslu ilçenin özellikle Ilıca bölgesinde etkili olan selde köprü yıkıldı, pansiyon ve lojmanlarla birçok bina sular altında kaldı.

Saat 06.30 sıralarında marketinde uyurken sel sularına kapılan Osman Başaran’ın cesedi 3 kilometre uzaklıkta bulundu. Ayrıca henüz kimliği belirlenemeyen bir kadının da cansız bedenine ulaşıldı. Sel sularına kapılan 4 kişiyi de arama çalışmaları başlatıldı.

Erzin’e, Antakya ve çevre ilçelerden arama kurtarma ekipleriyle sevk edildi, yardım malzemesi yola çıkarıldı

Valilikten açıklama

Hatay Valiliği’nin internet sitesinde yer alan açıklamada, saat 01.00 sıralarında şiddetli yağış nedeniyle Erzin ilçesi Başlamış Mahallesi’nde bulunan İçmeler mevkisinde sel meydana geldiği belirtildi.

Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada sel sularına kapılanlardan 2 kişinin cesedinin bulunduğu belirtilerek şöyle denildi:
“25 Eylül 2014 Perşembe günü saat 01.00 sıralarında şiddetli yağış nedeni ile İlimiz Erzin ilçesi Başlamış Mahallesi’nde bulunan İçmeler Mevkii’nde sel meydana geldi. Elde edilen ilk bilgilere göre; gece boyu süren yoğun yağış nedeni ile oluşan sele kapılan vatandaşlarımızdan Osman Başaran (59) ile kimliği henüz belirlenemeyen bir kadının cansız bedenlerine ulaşıldı. Ayrıca pansiyonlar bölgesinde sele kapılarak kayıp olduğu değerlendirilen 4 vatandaşımızın arama-kurtarma çalışmaları, ilimiz AFAD ekiplerinin yanı sıra Adana Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nden takviye olarak gelen ekiplerin de katılımları ile yoğun bir biçimde sürdürülmektedir.”

Erzin Belediye Başkanı AK Partili Kasım Şimşek ise yaptığı açıklamada sel felaketinin çok büyük olduğunu belirterek, “Gece yaşananlar görülmemiş bir sel felaketi. Kaplıcalardaki vatandaşlarımızdan aldığım ilk bilgilerde 9 kişinin kayıp olduğu söyleniyordu ama net değil. Şu ana kadar bir vatandaşımızın cesedini bulduk. Diğer kayıp vatandaşlarımızı bulabilmek için de arama çalışmaları devam ediyor” dedi.

4 kişi kayıp

Ekipler tarafından sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında kayıplardan Neşet Uçan yaralı olarak bulundu. Bölgede 48 yaşındaki Zahide Başaran, 50 yaşındaki Zeki Durak ile kimlikleri belirlenemeyen 2 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Erzin Kaymakamı Hasan Yaman da sel felaketi sonrası incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

Hassa’da 3 ev yıkıldı

Sağanak yağış, Hatay’ın Hassa İlçesi’nde de etkili oldu. Bazı ev ve iş yerlerinin sular altında kaldığı sağanak yağış nedeniyle ilçenin Arpalıuşağı Mahallesi’ndeki 3 kerpiç ev yıkıldı.

(DHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.