ManşetTürkiyeUncategorized

Türban artık ortaöğretimde

0

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yönetmelikte yapılan değişiklikle ortaöğretimde başörtüsü yasağının kaldırıldığını açıkladı.

13 başörtüsü ortaöğretimdeDün akşam, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının e bendinde yer alan “başı açık” ibaresi ve aynı bendin son cümlesinin yürürlükten kaldırıldığını açıkladı.

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’in 4. maddesinin “e” bendi şöyle; “Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3’üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır.” Arınç, çıkarıldığını söylediği son cümlede yer alan 3’üncü maddenin altıncı fıkrası ise şöyle: “Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur’an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilir.”

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karacan, bu değişikliğin laik eğitimin olduğu bir ülkede travma yaratacağını belirterek; “İnanç sömürüsü yapılarak toplum Ortaçağ’a sürükleniyor. Din üzerinden siyasette sıra çocuklara geldi. Karar okullar üzerinde siyasi bir müdahaledir” şeklinde konuştu

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.