Hafta SonuManşet

Yeşil Mutfak Denemeleri- Domates ve Salatalık Çorbası              

0

Annem geçen hafta yazlık evi kapatıp kışa hazırladıklarının yanında getirdiği domates, salatalık ve sebzeleri biraz fazla kaçırınca aslında bu haftanın tarifi belli olmuştu.

Güzel domatesler bitmeden Gazpacho yani soğuk domates çorbası yapmak zaten aklımdaydı, bir de severek takip ettiğim Plus Kitchen restoranı sosyal medya hesabında paylaştığı salatalık çorbası tarifini görünce iş malzemeleri çıkartmaya kaldı.

Plus Kitchen’in paylaşımı üzerine yine severek takip ettiğim Şef Şemsa Deniz’in blogunda da soğuk domates çorbası tarifi paylaşınca bu hafta ben sadece uygulayan oldum.

Tarifler hazırdı, çok pratik, hızlı ve basitti. Ortaya çıkanlar ise hem hafif hem serin yani havalara uygundu.

Afiyet olsun

SAM_0869 Gazpacho (Soğuk Domates Çorbası)

2 büyük domates

2 küçük kırmızı soğan

1 salatalık

2 kırmızı biber, 2 biber

Limon, zeytinyağı, sirke, nane, bal, sarımsak, ekmek içi

2 büyük domatesi kabuğunu soymadan iri parçalara kesip akan suyuyla sabahtan kalma bayat ekmekleri ısladım. Sularını sıkıp havanın içine ufaladım. 2 diş sarımsak, tuz, limon kabuğu rendesi ve biraz zeytinyağı ile hepsini havanda dövdüm. Domastesleri ve ekmek içi karışımını blenderdan geçirip kenara aldım. Salatalık, soğan, biberleri ayrıca çekip domates sosla birleştirip tekrar çektim. İçine biraz bal, tuzu, karabiberi ve zeytinyağı ile süsledim.

SAM_0866 Salatalık Çorbası

3 salatalık

1 küçük kırmızı soğan

2 biber

1 bardak süzme yoğurt

½ bardak su

Bal, sarımsak, hardal, tuz, karabiber, nane (süsleme için)

Evdekilerin yorumu ile bu biraz post modern cacık oldu. Tüm malzemeleri blenderdan geçirdikten sonra dolapta birkaç saat soğuttum. Üstüne küçük kırmızı biberler, nane ve kırmızı soğanla süsleyip servis ettim.

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.