Hafta SonuManşet

[Altın Koza Film Festivali] Kaçırılmaması Gereken Filmler

0

Yaz aylarının sona ermesi ve Eylül ayı ile birlikte sinema festival sezonu 21.altın Koza Film Festivali’yle başlıyor. Türkiye Sineması’nın 100.yılı münasebetiyle farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak Altın Koza Film festivalinde, Sinema-Edebiyat buluşmaları, Adanalı usta yazar Orhan Kemal ve Yılmaz Güney gibi sinema emek vermiş isimler anılacak.

Ulusal Yarışma Filmleri Çok Farklı

Her yıl Altın Koza Film Festivali siyasi ve kadın filmleri ile öne çıkmasıyla bilinirken bu daha çok ilk yönetmenlik deneyimleri imza atan ve yeni sinemacıların filmleri yarışma bölümünde yer alıyor. Filmlerin geneline bakıldığında doğa, insan, azınlıkları konu alan filmlerin çoğunlukta olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Ödüle layık görülecek filmler ve oyuncular arasındaki seçimler şimdiden kulislerde konuşuluyor.

Cannes Seçkisi ve Usta Yönetmenlerin Filmleri Adana’da

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Altın Koza Film Festivalinde Cannes Film Festivalin ödül kazanmış filmler sinemaseverlerle buluşacak.

Leviathan / Andrei Zvyagintsev:

Cannes;da En İyi Senaryo Ödülünü kazanana  Leviathan, Rusya’daki toplumsal sorunları eleştiren başarılı bir yapaım. Yönetmen Andrei Zvyagintsev’ı Return/Dönüş ve Elena filmlere imza atan yönetmen son filmi ile izleyici ile buluşacak.

Two Days, One Night/ İki gün Bir Gece / Dardenne Kardeşler

Cannes film festivalinde Altın Palmiye için yarışan filmde Fabrika işçisi bir kadının emek ve hak mücadelesine tanık olacağız. Oscar ödüllü Marion Cotillard’ın muhteşem performansı ile film izlenmeye değer bir yapım olarak sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Mr Turner – Mike Leigh

İngiliz Yönetmen Mike Leigh imzalı Mr Turner, Empresyonizm akımının öncülerinden dahi İngiliz ressam J.M.W. Turner’ın hikâyesini konu alıyor. Cannes Film Festivali’nde usta oyuncu Timothy Spall’a En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazandıran filmin başrollerinde Roger Ashton-Griffiths ve Tom Wlaschiha’da yer alıyor.

Timbuktu – Abdrerrahman Sissako

Dünya prömiyerini yaptığı Cannes’da Ekümenik Jüri Ödülü’nü kazanan Timbuktu, bu yılın en çarpıcı yarışma filmlerden biri olarak öne çıktı. Mali’nin kuzeyinde şeriat yasalarının geçerliliği ilan edilip futbol oynamak ve müzik dinlemek bile yasaklandıktan sonra birçok ailenin yaşamının nasıl mahvolduğunu duygusal bir bakış açısıyla anlatmayı başaran bir yapım.

Jean-Luc Godard 3D Yapım Film  Adieu au langage / Goodbye to Language

Cannes Film Festivali’nde Jüri ödülü’ne layık görülen Elveda DilGoodbye to Language küreselleşmeden, devlet şiddetine insan odaklı birçok konu hakkında eleştirisel diliyle dikkat çekici bir yapım.

Reha Erdem ve Nuri Bilge Ceylan Son Filmleri Özel Gösterimlerde

21.Altın Koza Film Festivali Jüri Başkanı olarak seçilen Reha Erdem’in son filmi, Şarkı Söyleyen Kadınlar Altın Koza festivalinde izleyici ile buluşacak. Adalar’da geçen Kadın sorunlarını merkeze alan başarılı yapım izlenmeyi hak eden bir film. Filmin oyuncu Kadrosunda Binnur Kaya, Kevork Malikyan, Deniz Hasgüler, Vedat Erıncım ve Aylin Aslım yer alıyor.

Kış Uykusu Film Ekibi ile Altın Koza’da

Cannes film festivalinden ödülle dönen Kış Uykusu Altın Koza Film Festivalinin Özel gösterim bölümünde izleyici ile buluşacak. Film ekibi ve oyuncularında katılacağı gala gösterimi kaçırılmaması gereken bir etkinlik olarak karşımıza çıkıyor.

Haber görseli Altın Koza Film Festivali resmi sitesinden alınmıştır.

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.