DünyaManşet

Hindistan ve Pakistan’daki felakette ölü sayısı artıyor

0

Hindistan ve Pakistan, son 50 yılın en acı sel felaketlerinden birini yaşıyor. Ölü sayısı 375’e yükselirken, selde mahsur kalmış yüzbinlerce insanı kurtarma çalışmaları devam ediyor.

A man wades through waist deep waters with his child while escaping floods in Risalpur in Pakistan's Northwest Frontier Province

Sel sularının binlerce evi araziyi sular altında bıraktığı Pakistan’da kayıp sayısı 200’e ulaşırken, Hindistan yönetimindeki Keşmir bölgesinde 175 kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

Yollara ve elektrik hattına zarar veren sel suları nedeniyle Keşmir bölgesinde yaşayanlar elektrik ve su sıkıntısı çekiyor. Pencap bölgesi ise selden en çok etkilenen bölge oldu.

BBC muhabiri Andrew North’un aktardığı kadarıyla şu anda yaşanılan en büyük en büyük endişe sel sularının artarak Hindistan sınırını aşması.

Bölgede su altında kalan Srinagar şehri gibi büyük alanlara halen ulaşılamıyor.

İki ülkenin liderinden birbirine destek mesajı

Sınır nedeniyle yıllardır çatışmalı olan Hindistan ve Pakistan’ın cumhurbaşkanları birbirlerine destek mesajları gönderdi. Geçtiğimiz haftasonu Pakistanlı mevkidaşı Nawaz Şerif’e bir mektup yana Hindistan Cumhurbaşkanı Narendra Modi, kendi ülkesinin de mağdur olduğu sel felaketinde, sınırın öte yanı için yardıma hazır olduklarını belirtti. Şerif bu mektuba kendilerinin de desteğe hazır oldukları cevabını verdi. Bölgeden haber aktaran muhabirler, dünyanın en militerleşmiş bu bölgesinde yardım teklifinin iki cumhurbaşkanı tarafından da kabul edilmeyeceğini ifade ediyor.

(BBC)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.