ManşetUlaşım

Bisikletle işe gidenlerde dert yok tasa yok

0

Britanya’da yapılan ankette işe bisikletle gelip gidenlerin kendilerini daha mutlu ve üretken hissettiği belirlendi. Bisiklet kullananların ailesiyle ve arkadaşlarıyla iletişimi daha iyi, kendilerini daha enerjik hissediyorlar ve görünen o ki bisiklet seks hayatını da olumlu etkiliyor.

Ekran Resmi 2014-09-04 14.49.04

Ankete katılanların yüzde 89’u, iş dönüşünde bisiklet kullandığında iş hayatından daha kolay sıyrıldığını böylelikle eşi, arkadaşı ve ailesiyle iletişimini kolaylaştıran bir ruh durumuna geçebildiğini söyledi.

Yüzde 66’ı bisiklet kullanmaya başlamasıyla birlikte ilişkilerinde düzelme yaşadığını, yüzde 39’u kendini daha enerjik hissettiğini belirtti.

Ankete katılanların neredeyse yarısı, bisiklet kullanmaya başladıktan sonra ağır işleri daha kolay halledebildiğini, yüzde 82’si artık daha az stres çektiğini söyledi.

Katılanların üçte biri, bisiklet kullanırken kendini daha yaratıcı bulduğunu ve en parlak fikirlerin genellikle bisiklet kullanırken akıllarını geldiğini vurguladı.

Yüzde 15’i bisiklet kullanmayan iş arkadaşlarına göre kariyerlerinde daha hızlı ilerlediğini söyledi.

Anket Britanya’daki ‘Cycle to Work Day’ kampanyası için 2 bin 500 bisiklet kullanıcısıyla yapıldı.

2011 yılında yapılan genel sayıma göre Britanya’da 760 bin kişi işe bisikletle gidip geliyor. ‘Cycle to Work Day’ kampanyasının hedefi bu sayıyı 2021 yılı itibarıyla 1 milyona çıkarmak. Kampanya kapsamında her yıl 4 Eylül, işe bisikletle gitme günü olarak kutlanıyor.

(Daily Mail)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.