Hayvan HaklarıManşet

Charlie Sheen de balina katliamına karşı

0

Danimarka’nın Faroe Adası’nda her sene gerçekleşen balina katliamına karşı verilen mücadeleye, Hollywood aktörü Charlie Sheen de dahil oldu. Sheen, geçtiğimiz günlerde, 33 pilot balinanın avlanmasını engellediği için gözaltına alınan aktivistlerin serbest bırakılması için çağrı yaparak  “Danimarka Hükümeti’nin bu vahşi katliam suçuna ortaklık ettiğini” belirtti.

 
Charlie-Sheen-charlie-sheen-17776967-1024-768

Kuzey Atlantik’te bulunan Faroe Adası’ndaki pilot balina avı katliamından 33 pilot balinayı kurtardıkları için Danimarka otoritelerinde tutuklanan 14 ‘ Sea Shepherd’ örgütü üyesi aktiviste Charlie Sheen’den destek mesajı geldi. Sheen’in şahsi botlarından birini kullanarak eylemi gerçekleştiren aktivistler gözaltına alındıktan sonra, Sheen hükümeti eleştirdi ve ‘isminin üstünde bulunduğu bir botun bu eylem sırasında orada olmasından gurur duyduğunu’ açıkladı:

“BS SHEEN isimli Zodyak botumu bağışladığım ‘Sea Sherperd’ örgütü lideri Bay Watson’un kahramanca çabaları utanç verici bir biçimde kesintiye uğradı. Bu kadar ahlaksız bir tavra karşı sertlikle mücadele etmeli.”

Danimarka Krallığı sınırlarındaki Faroe Adası’nın kıyılarında yapılan balina avı, yerli halk için yüzyıullardır sürüdürülen bir gelenek. Küçük botlarla memelileri koya sürükleyen avcılar balinaları burada kıstırıp bıçaklarla öldürüyor. Hayvan hakları aktivistlerinin ‘vahşi ve arkaik bir kitlesel katliam’ olarak tanımladığı ava karşı çıktığı için 14 aktivist geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı.

(Guardian / Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.