ManşetUlaşım

Bağdat Caddesi’nde “Bisiklet bir ulaşım aracıdır” eylemi

0

“Trafik’te biz de varız” diyen bisiklet kullanıcıları 31 Ağustos Pazar günü Bağdat Caddesinin bir şeridini trafiğe kapatarak caddede yatma eylemi gerçekleştirdi. Bisiklet yolu olmamasına isyan eden bisiklet kullanıcıları, “Motor(lu/suz) tüm iki tekerleklileri fark edin” mesajı verdiler.

1 bağdat caddesi bisiklet eylemi...

Bisikletli Ulaşım Platformu’nun çağrısı üzerine bir araya gelen yüzlerce bisikletçi, trafikte bisikletlilere yönelik uygulamaların olmaması nedeniyle hayatını kaybeden bisikletçilere dikkat çekmek için eylem yaptı. Caddebostan Sahili’nde buluşan bisikletçiler, Bağdat Caddesi’nde yolun bir şeridini trafiğe kapatarak yere yattı.

Bisikletli Ulaşım Platformu’ndan yapılan duyuruda “Trafik teröristleri tarafından öldürülen bisikletli arkadaşlarımızı anmak, trafik kurallarını hiçe sayarak insanların ölümüne sebep olan araç sürücülerini lanetlemek, bu teröristlere yeterli cezayı vermeyen hukuk düzenini ve bu başı bozuk düzene karşı hala kılını kıpırdatmayan ilgili tüm kurum ve kuruluşları kınamak için geçen sene olduğu gibi bu sene de tüm duyarlı bisikletseverler ve bisiklet grupları ile birlikte Caddebostan sahilinde buluşuyoruz, sesimizi tüm Türkiye ’ye duyurmak için var gücümüzle hep birlikte haykırıyoruz, “BİSİKLETLİ ÖLÜMLERİ DURSUN!” mesajı verildi.

Son bir yıl içerisinde Hasan Berk Baysal, Meril Çiğdem Durmuş, Zihni Şahin, Tolga Beyenir, Cumali Güçlü, Murat Demirtaş, Mustafa Onur Karaca ve Çağatay Avşar bisiklet kullanırken diğer araç sürücülerinin dikkatsizlikleri, trafik kurallarında bisikletlilere yönelik maddelerin ve bisiklet yollarının bulunmaması gibi nedenlerle hayatlarını kaybetmişlerdi.

(Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.