Ekolojik YaşamManşet

Yeryüzü Derneği’nde ekoköy heyecanı

0

Ekolojik Köyler Ağı’na bağlı olan yeni bir ekoköy kuruldu. Yeryüzü Derneği’nin inisiyatifiyle hayata geçen Sakarya’daki ‘Burcu Evi’nde kerpiç evin inşası sona erdi. Eylül ayına kadar katılımcılarla tamamen bitirilecek evde sonrasında permakültür atölyeleri yapılması planlanıyor.

eko-atölye-1527

Sakarya’nın Pamukova ilçesindeki Kadıköy’de yaklaşık 40 gönüllünün katılımıyla hazırlanan ‘Yeryüzü Ekoköyü Ekolojik Yapı Atölyesi’ permakültür tasarımıyla inşa edildi. 2-17 Ağustos tarihlerinde inşa edilen ev, ahşap, saman, kerpiç ve kum karışımıyla yapıldı. Çatı örme işinin devam ettiği evin inşası, Yeryüzü Derneği’nden Ceyda Saygıner’in aktardığı kadarıyla eylül sonuna kadar devam edecek. Bu süreçte katılmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirten Saygıner, ev inşasının ardından permakültür etkinlikleriyle ekoköyü sürdürülebilir hale getirmek istediklerini belirtiyor.

eko-atölye-0725

Geçen sene dikilen 70 meyve ağacının yanı sıra, arazide küçük de bir bahçe bulunuyor. Burada permakültür denemeleri yapılacağını aktaran Saygıner, bu denemeler dışında arazide tarım olmayacağını aktarıyor.

Göletlerin ve kompost tuvaletlerin de hazır olduğu, Şimdilik kış boyunca bir kişinin sürekli kalacağı, daha çok haftasonu katılımıyla ‘şenlenecek’ ekoköyde Kasım ayı itibariyle Ermenistan’dan gelen bir grup ziyaretçiyle permakültür buluşmaları gerçekleşecek.

eko-atölye-0293

Ekoköy inşasına katılmak ve ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.