ManşetSivil Toplum

Gazeteci Deniz Fırat uğurlanıyor

0

Maxmur’da haber takibi yaptığı esnada IŞİD saldırısı sonucu yaşamını yitiren Kürt Gazeteci Deniz Fırat’ın (Leyla Yıldızhan) cenazesi, Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nden alınarak, Çaldıran’a doğru yola çıkarıldı.

gazeteci-deniz-firati-dogum-yeri-caldirana-ugurlandif61b5e34449541917390

Federal Kürdistan’ın Maxmur Kampı’na dönük 8 Ağustos gerçekleştirilen IŞİD saldırısında haber takibi yaptığı esnada çetelerin attığı havan topunun isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Kürt Gazeteci Deniz Fırat’ın (Leyla Yıldızhan) Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi morgunda tutulan cenazesi yüzlerce yurttaşın katılımı ile alındı. Fırat’ın, PKK ve KCK bayrakları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posteri ile sarılan tabutu, kadın gazetecilerin ve ‘Barış Anneleri İnisiyatifi’ aktivistlerinin omuzlarında morgdan alındı. Cenaze törenine katılanlar yakalarına Fırat’ın fotoğrafını da taktı.

Fırat’ın ailesi ve meslektaşlarının yanı sıra, HDP Van milletvekilleri Özdal Üçer ve Nazmi Gür, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, ilçe belediye eş başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, DBP ve HDP yöneticileri ile çok sayıda yurttaşın toplandığı hastane önünde, “Ey şehîd xwîna te erde namîne” ve “Şehîd namirin” sloganları atıldı. Bir süre omuzlarda taşınan cenaze, ardından cenaze aracına yerleştirilerek, yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Çaldıran’ın Hangedik (Xecîxatun) köyüne doğru yola çıkarıldı.

(DİHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.