ManşetTürkiye

AKP’de Abdullah Gül bilmecesi

0
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

Cumhurbaşkanlığ seçimlerini ilk turda Recep Tayyip Erdoğan’ın %51.8 oranıyla kazanması üzerine bütün gözler Erdoğan sonrası AKP’nin nasıl şekilleneceği üzerine çevrildi.

Bugün peşpeşe yapılan iki açıklama önümüzdeki günlerde AKP’de bir çok gelişmenin yaşanabileceğinin habercisi.

Görev süresi 28 Ağustos’ta sona erecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül siyasete AKP’de devam etme kararını açıkladı.

Çankaya Köşkü’nde cumhurbaşkanlığı muhabirlerine bir veda resepsiyonu veren Gül, “Cumhurbaşkanlığım bittiğinde şüphesiz ki partime döneceğim. Partime dönmem benim için doğal olan şeydir” dedi.

Gül, AKP’nin kurucusu, ilk başbakanı ve cumhurbaşkanı olduğunu anımsattı.

Gül’ün açıklamasından kısa süre sonra ise AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, partinin Olağanastü Kongresi’nin 27 Ağustos Çarşamba günü yapılacağını açıkladı.

AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, bu tarihi Kurul’da oy birliği ile belirlediklerini, Kongre’ye de bir isim üzerinde uzlaşıp gideceklerini söyledi.

Çelik, daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi seçilecek kişinin hem Başbakan hem de Genel Başkan olacağını söyledi.

Bu durumda görev süresinin bitiminden bir gün önce planlanan  Olağanüstü Kongre ile Abdullah Gül’ün adaylığının önünün kesildiği öne sürülüyor.

Şimdi Ankara kulislerinde, Abdullah Gül’ün görev süresinin bitmesini beklemeden istifa edeceği konuşuluyor. AKP kaynakları ise AKP içinde bir çekişme bekleyenlerin hevesleri kursağında kalacaktır açıklaması ile gerginliği saklamaya çalışıyor.

Yeşil Gazete

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.