DünyaManşet

Mahmur yeniden Kürtlere geçti

0

mahmurErbil (Hewler’)e 40 km mesafede bulunan Mahmur kasabası dört gündür süren şiddetli çatışmaların ardından Mahmur Savunma Birlikleri tarafından IŞİD’in elinden alındığı bildiriliyor. Fırat haber Ajansının haberine göre Mahmur kasabası ve Mahmur mülteci kampınının kontrolü tamamen Kürt güçlerinde bulunuyor.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin Ağustos günü saldırdığı Mahmur kasabasına, HPG ve YJA Star gerillalarının gönderilmesi ardından oluşan direniş cephesi bugün kasabaya girdi.

Alınan bilgilere göre HPG-YJA Star gerillaları, Mahmur kampı milisleri, YNK, Goran ve KDP peşmergeleri ile halktan sivil katılımlardan oluşan Mahmur Savunma Birlikleri bugün saat 15.30’da ağır silahları ve zırhlı araçlar eşliğinde kasabaya girdi.

IŞİD güçlerininçıkarıldığı kasabada kontrol Savunma Birlikleri’ne geçti. Kasabaya, 10 km’den daha az bir mesafede olan Mahmur mülteci kampı da Kürt güçlerinin elinde bulunuyor. ANF’nin bölgedeki kaynakları, bazı noktalarda silah sesleri geldiğini ancak çetelerin bölgeden çıkarıldığını bildiriyor.

Mahmur kasabası, Federal Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’e ulaşmak için stratejik bir öneme sahip. Gerillalar çatışmaların başladığı ilk gün bu alana güç kaydırmıştı.

Mahmur kasabasının geri alınmasının ardından, kasaba sakinlerinin evlerine dönmeye başladığı bildirildi. Federal Kürdistan Bölgesi başkenti Erbil’de kutlamalar başladı. Halk sokaklara çıkarak, sevinç gösterilerinde bulunuyor.

( ANF )

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.