ManşetSivil Toplum

Afet toplanma yeri olan Moda Bostanı’na otopark

0

Moda Bostanı’nın önünde bulunan arazi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kararıyla otopark yapılmak isteniyor. Afet toplanma bölgesi olan ve Gezi eylemlerinin ardından bostan olarak kullanılan araziye bugün sabah saatlerinde dozerler geldi. Caferağa Dayanışması bostanda çadır kurup nöbete başlamış durumda.

bostan

Moda Bostanı’na otopark yapma çalışmaları bir süredir devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin izniyle özel bir şirkete verilen araziyle ilgili İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, aynı zamanda afet toplanma yeri olan alanın otopark olamayacağına dair kararını açıklamıştı. Buna rağmen bugün sabah saatlerinde belediye çalışanları ve bir dozer bostanın kapısına dayandı.

Otopark karşısına otopark!

Caferağa Dayanışması’ndan Melis Özbakır yaşananları şöyle anlattı: “Sabah 10’a doğru ellerinde ruhsatla gelmişler; komşular görüp de müdahale etmese şimdiye bostana girmişlerdi. 18 arabalık bir otopark yapılacağı söyleniyor ama bizim için bu inandırıcı değil. Üstelik bostanın hemen karşısında zaten bir otopark var. Söğütlüçeşme’yi, Kuşdili’ni beton haline getirdiler. Muhtemelen buraya da aynı şeyi yapacaklar.”

Şu anda bostanda yaklaşık 25 kişi nöbet tutuyor. Özbakır, imza kampanyası başlattıklarını ve toplanan imzaların Fen İşleri Müdürlüğü’ne teslim edileceğini belirtiyor.

Otopark yapılmaya çalışılan Moda Bostanı’ysa tüm bereketiyle fasulye, biber, patlıcan ve domateslerleri vermeye devam ediyor.

(Gözde Kazaz / Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.